G4Media.ro

TIFF, cel mai mare festival de film din țară a fost suspendat

TIFF, cel mai mare festival de film din țară a fost suspendat

Starea de urgență instituită suspendă cel mai mare festival de film din țară, eveniment care se derula în fiecare an, la începutul verii, la Cluj Napoca. Organizatorii Festivalului Internațional de Film „Transilvania” (TIFF) au transmis că o decizie privind reprogramarea celei de-a 19-a ediții ar urma să se ia peste câteva săptămâni. Anul acesta, TIFF-ul era programat în perioada 29 mai – 7 iunie. În Cluj mai au loc și alte festivaluri importante, care și-au câștigat deja notorietatea pe plan internațional, precum UNTOLD sau Electric Castle, însă organizatorii nu au anunțat încă suspendarea lor, având în vedere că acestea sunt programate la mijlocul verii.

Între timp, organizatorii TIFF promit că vor găsi o soluție pentru ediția festivalului de anul acesta și că nu se vor da bătuți:

„În aproape 20 de ani am trecut prin multe, dar de fiecare dată TIFF a fost acolo, la final de mai sau început de iunie, așteptat de fani și muncit de o echipă de sute de oameni un an întreg. Marcăm o premieră pe care nu ne-am fi dorit-o, deși premierele sunt un must have la TIFF. Am sperat, până în ultima clipă, că va fi posibil să ne vedem cu toții pe 29 mai, în Cluj, că ne vom întreba dacă plouă sau nu la deschidere (pentru a 19-a oară!) și că ne vom bucura de 10 zile de filme, concerte și multe dintre surprizele pe care le-am pregătit intens în ultimele săptămâni. În tot acest timp, am urmărit cu atenție evoluția situației din țară, dar și din restul lumii, unde mari festivaluri au fost amânate sau chiar anulate. Întreaga industrie de film se confruntă cu incertitudini, însă două lucruri ne sunt clare, în acest moment: ediția cu numărul 19 nu mai poate avea loc între datele anunțate, 29 mai – 7 iunie, dar și faptul că nu ne vom da bătuți și vom găsi o soluție să umplem de energie bună orașul, așa cum o facem de atâția ani. O decizie privind noile date depinde de multe variabile – cel mai probabil, vom putea anunța în ce perioadă se va reprograma TIFF 2020 abia peste câteva săptămâni. Planurile noastre vor ține cont de restricțiile impuse pentru binele tuturor, ne vom adapta din mers, cu gândul că ne vom revedea curând”,  au transmis organizatorii prin intermediul site-ului festivalului.

Foto: Piața Unirii Cluj Napoca (Autor Nicu Cherciu, sursa site-ul oficial al TIFF)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asa se anuleaza toate festivalurile de anul asta, pana in vara viitoare.
    Denumirea fotografiei mi-a placut, noroc ca nu a iesit cu „u” in pozitia 2.

  2. tudor giurgi hotzul si oana bujgoi scroafa

  3. Mare paguba! TIFF-ul e de ani buni varianta de cinema a unui muzeu de arta contemporana. Numai daca ai noroc mai dai peste un film bunicel.