G4Media.ro

Terapia cu un virus care infectează și distruge celulele canceroase are rezultate…

sursa foto: Pixabay.com

Terapia cu un virus care infectează și distruge celulele canceroase are rezultate promiţătoare în primele etape ale unor teste, anunță cercetătorii din Marea Britanie

Un nou tip de terapie oncologică, bazată pe un virus comun care infectează şi distruge apoi celulele canceroase, a furnizat rezultate promiţătoare în primele etape ale unor teste realizate pe oameni, au anunţat cercetători din Regatul Unit, relatează vineri BBC.

Cancerul unuia dintre pacienţi a dispărut complet, iar ceilalţi au beneficiat de o reducere a tumorilor.

Noul tratament se bazează pe o formulă atenuată a virusului herpesului oral – herpes simplex -, care a fost modificat pentru a distruge tumorile canceroase.

În perioada următoare va fi nevoie de studii mai ample şi mai îndelungate, însă experţii în medicină consideră că acest tratament injectabil ar putea să ofere un veritabil „colac de salvare” pentru mai multe persoane diagnosticate cu cancer în stare avansată.

Krzysztof Wojkowski, un bărbat de 39 de ani care lucrează în construcţii şi care locuieşte în vestul Londrei, este unul dintre pacienţii care au participat la etapa de evaluare a siguranţei acestui tratament în cadrul unui studiu clinic, coordonat de Institute of Cancer Research la spitalul Royal Marsden administrat de NHS Foundation Trust.

El a fost diagnosticat în 2017 cu un cancer al glandelor salivare. În pofida unei operaţii chirurgicale şi a altor tratamente ulterioare, cancerul său a continuat să se dezvolte.

„Mi s-a spus că nu mai exista nicio opţiune de tratament pentru mine şi mi-au fost acordate îngrijiri paliative. M-am simţit devastat atunci, aşa că mi s-a părut incredibil când mi-a fost oferită şansa să mă alătur acestui studiu clinic”, a declarat el.

O scurtă perioadă de administrare a acelei terapii virale – bazată pe o versiune special modificată a virusului herpetic oral, care provoacă de obicei o erupţie veziculoeritemoasă în zona buzelor – pare să îl fi vindecat de cancer.

„Am făcut injecţii la fiecare două săptămâni timp de cinci săptămâni, iar ele au eliminat complet cancerul meu. Nu mai am cancer de doi ani”, a dezvăluit acelaşi pacient.

Injecţiile, administrate direct în tumoare, atacă cancerul prin două căi: invadând celulele canceroase şi făcându-le să explodeze, precum şi prin activarea sistemului imunitar.

Aproximativ 40 de pacienţi au încercat acest tratament în cadrul studiului clinic. Unii au primit doar injecţia cu terapia virală, denumită RP2. Alţii au primit şi un alt medicament dezvoltat împotriva cancerului, Nivolumab.

Studiul, prezentat la o conferinţă medicală desfăşurată la Paris, a furnizat următoarele concluzii: Trei dintre cei nouă pacienţi care au primit doar RP2, inclusiv Krzysztof Wojkowski, au beneficiat de o reducere a tumorilor; şapte dintre cei 30 de pacienţi care au primit tratamentul combinat au prezentat la rândul lor beneficii medicale; efectele secundare, precum oboseala, au fost în general moderate.

Coordonatorul principal al studiului, profesorul Kevin Harrington, a declarat pentru BBC că reacţiile constatate în urma acestui tratament au fost „cu adevărat impresionante” asupra unei game variate de cancere avansate, inclusiv împotriva cancerului de esofag şi a unei forme rare de cancer ocular.

Nu este pentru prima dată când oamenii de ştiinţă au utilizat un virus pentru a combate cancerul. Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS) a autorizat deja în urmă cu doi ani o terapie bazată pe virusul răcelii, denumită T-Vec, pentru cancerele avansate de piele.

Profesorul Kevin Harrington a declarat că terapia RP2 reprezintă o versiune perfecţionată a terapiei T-Vec.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. „care a fost modificat” .. dovada că închegata și iubita familie a virușilor apare ca întotdeauna de la aricii cu solzi șoarecii aviatori și alte lighioane neîmblânzite tolănite pă’n piața din Wuhan

  • @Husky – Nu prea inteleg ce anume vrei sa subliniezi? Ca a fost modificat? Daaa, s-a luat un virus natural (care exista liber in natura) si s-au facut modificari pe el. Daca cumva vrei sa spui ca nu exista virusi in natura, afla mataluta ca exact virusii astia din natura stau, probabil, la baza intregii evolutii biologice. E stra-stra-stra-stramosul tau care iti face cu manuta de acum fo’ patru miliarde de ani 😂

 2. Injecteaza Bill Gates tot ce misca, aveau dreptate sosocii, mai bine crapat cu ADN original decat steril 3 generatii!

 3. Ma ingrozesc citind comentariile..
  Nu ma mai mir cand citesc in sondaje ca romanii sunt ultimii in UE care considera STIINTA e importanta in viata de zi cu zi!
  22.10.2021: ” Un nou sondaj Eurobarometru privind „cunoștințele și atitudinile cetățenilor europeni față de știință și tehnologie”, arată că 9 din 10 cetățeni ai UE (86%) consideră că influența generală exercitată de știință și tehnologie este pozitivă. Ei se așteaptă ca o serie de tehnologii aflate în curs de dezvoltare să aibă un efect pozitiv asupra modului nostru de viață în următorii 20 de ani: în special, energia solară (92%), vaccinurile și combaterea bolilor infecțioase (86%) și inteligența artificială (61%). În plus, rezultatele arată un nivel ridicat de interes pentru știință și tehnologie (82%) și dorința cetățenilor de a afla mai multe despre acestea.
  Însă aceste procente NU se aplică și pentru România: doar 2% dintre românii care au participat la sondaj au răspuns corect la mai mult de 8 întrebări despre știință și tehnologie, cel mai mic procent dintre Statele Membre UE. 51% au răspuns corect la între 5 și 8 întrebări, iar 47% au răspuns corect la mai puțin de 5. Media UE este de 24% răspunsuri corecte la mai mult de 8 întrebări, ceea ce situează România pe ultimul loc.
  În plus, 1 din 4 români consideră că știința și tehnologia influențează negativ și foarte negativ societatea – doar 14% dintre români consideră că influența științei și tehnologiei pentru societate este una foarte pozitivă și 58% consideră că este destul de pozitivă. Aceste procente situează România din nou la finalul clasamentului european.”

  • Nimic nou sub soare. Acum ceva ani 4 din 10 romani credeau ca Soarele se invirte in jurul Pamintului, azi or fi 5 din 10, sau poate, cine stie, 3 din 10.
   Intrebarea adevarata e: de ce?

 4. Pentru habarnsitii care comenteaza fara sa fi citit ceva pe subiect: sotul meu a fost diagnosticat cu cancer la vezica anul trecut…. se trateaza la un mare spital privat din Brasov, medici profesionisti, medicatie moderna si NU face chimioterapie, face IMUNOTERAPIE, ceva similar celor descrise mai sus.
  Adica: face Instilatii cu BCG, substanţa activă este bacteria viabilă BCG (bacilul Calmette-Guérin) (nucleu de cristalizare RIVM derivat din nucleu Pasteur 1173-P2).
  Bacilul BCG reprezintă cea mai de succes imunoterapie utilizată în tratamentul neoplasmelor. El acţioneză prin eradicarea tumorilor existente, reduce frecvenţa recurenţelor tumorale, impiedică sau întârzie progresia tumorală spre forme infiltrative, determinând astfel îmbunătăţirea supravieţuirii şi a calităţii vieţii pacienţilor.
  Cum actioneaza acest BCG: introdusa in vezica prin uretra, substanta asta produce o INFLAMATIE la nivelul mucoasei vezicii actionand timp de 2 ore(dupa introducere), inflamatie care impiedica dezvoltarea tumorii.
  Apoi trebuie bauta multa apa pentru a elimina substanta din vezica.
  Are si efecte secundare, dar nu ca la chimioterapie.

 5. Adio petreceri de infectare ale sosocilor A(I)uriti, petrecerile de Mozolire sunt noul trend.