G4Media.ro

Temperaturi de 53°C în Pakistan / Avertizare de riscuri medicale pentru femeile…

sursa foto: Farooq Naeem / AFP

Temperaturi de 53°C în Pakistan / Avertizare de riscuri medicale pentru femeile însărcinate şi vârstnici

Autorităţile pakistaneze au emis luni o avertizare pentru femeile însărcinate şi persoanele în vârstă cu privire la pericolele pe care le reprezintă valul de căldură sufocantă care afectează ţara, cu temperaturi care au ajuns până la 53 de grade Celsius, informează DPA, transmite Agerpres.

„Intensitatea, frecvenţa şi durata valurilor de căldură din Pakistan sunt în creştere în comparaţie cu anii precedenţi. Femeile însărcinate, copiii şi vârstnicii sunt cei mai vulnerabili”, a declarat Muhammad Saleem, purtător de cuvânt al Ministerului pakistanez pentru Schimbări Climatice.

Duminică, în Mohenjo Daro, unul dintre cele mai vechi oraşe majore din lume, situat în provincia Sindh, a fost înregistrată temperatura de 53 de grade Celsius, potrivit Departamentului de metrologie din Pakistan.

Temperaturile din luna mai 2024 sunt cu 5-7 grade Celsius peste valorile înregistrate în trecut în această perioadă a anului în Pakistan.

Muhammad Saleem a precizat că meteorologii pakistanezi se aşteaptă ca valul de căldură să continue până la sfârşitul acestei luni, urmând ca alte două valuri de căldură să afecteze mai multe regiuni în luna iunie.

El a adăugat că indicele de căldură se va înrăutăţi din cauza acoperirii reduse cu păduri şi vegetaţie.

Guvernul din Pakistan a ordonat închiderea şcolilor, amânarea examenelor, plasarea spitalelor în stare de urgenţă şi amenajarea a mii de centre de asistenţă împotriva căldurii din cauza vremii extreme.

Pakistanul este responsabil pentru mai puţin de 1% din emisiile globale de carbon, dar se află printre cele mai vulnerabile 10 ţări din lume în faţa schimbărilor climatice.

Inundaţiile, eroziunea solurilor, ploile torenţiale, secetele şi smogul care înrăutăţeşte calitatea aerului s-au intensificat în Pakistan în ultimii ani.

Sute de oameni mor în Pakistan în fiecare an din cauza dezastrelor provocate de schimbările climatice, în timp ce alte câteva mii de persoane îşi pierd locuinţele şi mijloacele de trai în această ţară care nu contribuie aproape deloc la emisiile globale de carbon.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Perfect sa fii ninja cu 7 straturi de haine..