G4Media.ro

Teleorman: Mască obligatorie în spațiile deschise aglomerate începând din 31 iulie

Teleorman: Mască obligatorie în spațiile deschise aglomerate începând din 31 iulie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a hotărât obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, începând de vineri, transmite Agerpres.ro.

„Începând cu data de 31 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (mască de unică folosinţă, eşarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul şi gura confecţionate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Teleorman începând cu vârsta de peste 5 ani, în spaţii închise şi în spaţiile deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv pieţe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, staţii de autobuz, gări, autogări, parcuri, precum şi în alte spaţii deschise unde se formează grupuri mai mari de trei persoane”, se arată în hotărârea luată de CJSU Teleorman.

Autorităţile susţin că măsura este necesară în condiţiile creşterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei din judeţul Teleorman.

O altă măsură luată este închiderea localurilor unde se ţin evenimente private la ora 22.00 în cursul săptămânii şi la ora 23.00 sâmbăta şi duminica.

„Administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea) vor proceda la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către participanţii la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacţiunile fizice de tip joc, dans”, se arată în hotărârea CJSU Teleorman.

De asemenea, programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Conducătorii instituţiilor publice din judeţul Teleorman vor proceda la adaptarea programului de lucru şi a modului de desfăşurare a activităţii specifice în vederea asigurării măsurilor de distanţare fizică a persoanelor şi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum şi la limitarea la maximum a accesului publicului în instituţii”, se mai arată în hotărârea CJSU Teleorman.

Totodată, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 se recomandă desfăşurarea activităţilor religioase în aer liber.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Revenge is a dish best served cold.😀

 2. Teleorman inseamna Fanar
  Oltenii sunt fanarihoti.

 3. Ma indoiesc eu ca analfabetii din Teleormanul lui Dragnea se vor duce la Targurile de la Orbeasca si Smardioasa cu masca pe fata!!!!
  Ia uite ce scria Presa in 2028 despre aceste Targuri…
  „Târgurile din Orbeasca și Smârdioasa, adevărate bombe ecologice, dar și raiul evazioniștilor!
  Oborul” din Smârdioasa, cel mai infect târg din Teleorman!
  Alături de târgul de la Gălăteni, târgul din comuna Smârdioasa candidează, de departe, la locul întâi între cele mai insalubre târguri din judeţul Teleorman. De fapt, aşa zisul târg este doar un obor de animale, Neautorizat din punct de vedere sanitar veterinar, unde, într-o dezordine totală şi o mizerie crasă, sute şi sute de comercianţi vin săptămânal să vândă vaci, viţei, oi, miei şi capre, cai, dar şi produse lactate, cereale, legume şi fructe,băuturi alcoolice, păsări.”
  https://www.ziarulmara.ro/targurile-din-orbeasca-si-smardioasa-adevarate-bombe-ecologice-dar-si-raiul-evazionistilor/

  Mi-aminteste de Targurile din Wuhan…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.