G4Media.ro

Taxiurile nu vor mai avea voie să folosească folii sau vopsea pe…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Taxiurile nu vor mai avea voie să folosească folii sau vopsea pe geamuri dacă acestea obturează vizibilitatea, anunță RAR/ Care sunt excepțiile

Registrul Auto Român (RAR) nu emite certificatul de agreare taxi dacă maşinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea, conform legislaţiei în vigoare, informează compania.

„Există însă şi particularitatea ca geamurile laterale spate şi luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparenţă mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant. Ca să fiţi siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menţionate mai sus) sunt în regulă şi nu vor face obiectul respingerii maşinii la inspecţia RAR, asiguraţi-vă că au imprimate din fabricaţie caracteristicile V43R (marcajul ştanţat care atestă că geamul este conform)”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii RAR susţin că „este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate şi lunetă doar dacă au marcajul V43 R şi doar dacă nu sunt aplicate folii peste geam, fie ele şi certificate”.

„În caz contrar, RAR sancţionează orice abatere în privinţa vizibilităţii, dacă maşina este trasă pe dreapta de poliţie, la un control în trafic sau dacă vă prezentaţi la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări. Toate detaliile menţionate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie!”, se mai precizează în comunicat.

sursa: Agerpres.ro, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Dar crucioaiele care atârnă sub oglindă ca niște cuaie?

  2. „trasa pe dreapta”, asa au scris in comunicatul oficial?

    Au incheiat cu „sa moara mama”, atunci?! 🧐

  3. Dar despre acele taxiuri care put, care troncane și scot fum, în care șoferii toarnă litri de parfum prost, care vorbesc la telefon, care put a tutun, care apostrofează participanții la trafic, care conduc periculos sau ostentativ de incet pe traseul cel mai lung, care refuză curse scurte sau in anumite zone ce măsuri ar trebui luate ?

  4. legea este pt transportul alternativ…taxiurile nu mai aveau așa ceva de ani de zile!

  5. legea este pt transportul alternativ…luate in lege ca transport persoane