G4Media.ro

Tătaru: Vom propune CNSU și Guvernului solicitarea unui test negativ la coronavirus…

sursa foto: Deutsche Welle

Tătaru: Vom propune CNSU și Guvernului solicitarea unui test negativ la coronavirus pentru cei care vin în România. Cel care se întoarce în țară suportă costul testului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că grupul de lucru al ministerului va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Guvernului să aprobe măsura înlocuirii carantinei de 14 zile cu solicitarea unui test negativ la coronavirus pentru cei care vin în România.

„Cel care se întoarce în țară suportă costul (testului, n.red.)”, a adăugat ministrul.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

„Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Sunt restricţii obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului. Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a spus Orban.

sursa foto: Deutsche Welle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Am avut 1300 +/- ceva depistate zilnic in ultimele luni, adica vreo 115000 pina acum, adica intre 2,3 si 9 milioane in realitate (dupa diverse studii).
  Prin urmare s-ar putea ca, adaugindu-i pe cei imunizati de rudele acestui virusache, coronavirusurile racelilor obisnuite, sa nu mai fim atit de „permisibili” la transmitere.
  Sa mai asteptam un pic ca sa vedem tendinta si apoi putem (sau nu) lua masuri din astea vitejesti, mai ales ca toata vara nu le-am luat.

 2. In toata europa daca tara cere test la intrare se face gratuit….in romania trebuie platit….
  Sper ca pnl si psd care au distrus tara asta sa dispara complet din lumea politica si nu doar partidele ci si oamenii care le populeaza.
  La alegeri sper ca pnl si psd sa obtina 5% impreuna.
  Cei care o sa votati pnl sau psd va doresc numai lockdown si sa platiti in continuare pensi speciale .