G4Media.ro

Tătaru: Nu avem restricții naționale în acest moment, mergem pe măsurile locale.…

Tătaru: Nu avem restricții naționale în acest moment, mergem pe măsurile locale. Comitetele județene sunt cele care impun regulile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanţa, că măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 se vor lua la nivel local în funcţie de evoluţia situaţiei, nefiind necesară, în prezent, impunerea de restricţii la nivel naţional, relatează Agerpres.

„Noi am luat aceste măsuri, se impun la nivel local în funcţie de evoluţia locală. Într-o localitate unde avem o creştere a numărului de cazuri, atunci se impun şi restricţii suplimentare. (…) Nu avem aceste măsuri în acest moment (n.r. – restricţii la nivel naţional), noi mergem efectiv pe măsuri locale. De exemplu, ieri (miercuri – n.r.) am avut 21 de judeţe cu peste 100 de cazuri, am avut 3 judeţe cu peste 300 de cazuri. Avem anumite zone în care avem peste 3 indicele, 6 judeţe. Sunt locuri în care ar trebui ca aceste măsuri să se impună, avem acele reguli, avem acele hotărâri de guvern sau hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care, după evaluarea DSP-ului, în cele 24 de ore, avem 48 de ore în care putem vedea evoluţia şi putem impune acele restricţii”, a declarat Tătaru.

El a menţionat că structurile de coordonare din judeţe stabilesc când este necesară luarea diferitelor măsuri.

„Noi avem acele reguli care trebuie impuse, numai Comitetul Judeţean pentru Coordonarea Intervenţiei sau Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este cel care impune şi alege momentul în care se impun aceste reguli”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii se află joi, în judeţul Constanţa, pentru a evalua situaţia epidemiologică şi capacitatea de tratare şi testare din zonă privind infecţia cu SARS-CoV-2.

Sursa Foto: info-sud-est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bah ce mai jmekeri sunt desteptzy de la guvernul meu si ce mai proshty suntem noi sarakii! Nu ne am prins deloc, bah, ca nu e nicio restrictie de la “centru”, sanchi, ca doar avem autonomie locala si fiecare face restrictii de tip federal, ca n america am ajuns… pai daca stiam nici nu i mai asteptam 40 de ani pe amricani!!! Votam direct cu sica si cu boii alalantu’

  • A, si bmw bah mulă, la Costanța erea cam 5 pacienti pe sectia de covrigi acu cateva zile, suplimentati si voi spitalele, mi-e ca nu mai e loc!!!

 2. Ca sa aveti pe cine da vina! Nu va pasa ca mor oamenii pe capete din cauza incompetentei politrucilor de la conducerea judetelor, pt. voi, importanta e imunitatea voastra!

 3. TESTARE MASIVA 100.000 TESTE/ZI- DECONTAREA TESTELOR FACUTE IN PRIVAT-CHIAR LIMITAT CA VALOARE
  IZOLARE CU PLATA CONCEDIULUI MEDICAL DAT DE MEDICUL DE FAMILIE PE BAZA REZULTATULUI TESTULUI.
  DETECTARE CONTACTELOR PERSOANELOR POSIBIL CU VOLUNTARI PRIN CALL CENTER SI CARANTINARE-TESTAREA ACESTORA

  ECONOMIA SA FUNCTIONEZE! RESTRICTII MINIME DOAR LIMITARE ADUNARI LA 20-30 PERSOANE!
  In caz contrar murim de foame ,,NELULE”!

  • Bah isterie isteatza atotstiutoare de g4, apasa tasta aia mai lata de pe randu de mijloc, stg sau dr, ca mi saie ochii din cap!

 4. dar ce ne facem cu localii educati „comunist” care raporteazaa date cosmetizate pentru a nu face judetul de rusine?
  stim ca asa a functionat comunismul 50 de ani. Ideile au ramas.
  Rata de infectare se calculeaza eliminand focarele. Ce ne facem daca un prefect zelor elimina focare prea multe?

 5. Câți oameni trebuie să mai moară până să se închidă totul? Liberalii sunt niște criminali care doar vor alegeri cu pretul vieții a mii de români.

  • Vezi ca are sectie de imbecili la Obregia, suna repede!

  • Iar dupa ce se va inchide totul nu vor mai muri oameni? Dispare virusul sau ce minune se intampla?
   Mai anticipeaza si tu urmarile a ceea ce tastezi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.