G4Media.ro

Tătaru: Legea vaccinării trebuie să existe. Îndemn persoanele cu risc să se…

Tătaru: Legea vaccinării trebuie să existe. Îndemn persoanele cu risc să se vaccineze

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că susţine o lege a vaccinării şi crede că persoanele vulnerabile ar trebui să îşi facă vaccinul antigripal. Tătaru a spus că, după stabilizarea coronavirusului, România ar putea să cerceteze un vaccin împotriva Covid-19.

”O să trebuiască să gestionăm ambele, şi epidemia de gripă, şi epidemia de coronavirus. Pentru gripă avem vaccinuri. Îndemn, cum am îndemnat în fiecare an, persoanele cu risc, să se vaccineze. Avem un moment în care putem gestiona o epidemie de gripă. Avem un moment în care gestionăm mai greu o epidemie de coronavirus, dar noi trebuie să gândim că există dincolo de gripă şi epidemia sau pandemia de coronavirus, şi o patologie a bolilor cronice. De aceea am şi păstrat spitalele judeţene pentru patologie non- covid. Nu trebuie să ne axăm să ne ducă prima intenţie doar pe gripă sau pe coronavirus. Gestionăm o patologie largă. Avem bolnavi cu boli cronice, care în contextul acestor două patologii sunt persoane vulnerabile”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24, marţi seara

Întrebat dacă susţine legea vaccinării obligatorii, Tătaru a îndemnat pe toată lumea să facă vaccinurile.

”Legea vaccinării trebuie să existe, atât vaccinurile din programele naţionale pe care le făceam şi noi când eram copii, cât şi vaccinurile care sunt în acest moment voluntare şi îndemn pe toată lumea să o facă”, a spus Tătaru.

Întrebat, de asemenea, dacă România poate produce un vaccin împotriva coronavirusului, Tătaru a spus că după stabilizarea acestuia ”putem să ne gândim să cercetăm”.

”În acest moment, după stabilizarea virusului, putem să ne gândim. Am vizitat Institutul Cantacuzino, unde în acest moment ne pregătim să producem şi anul viitor vom reproduce vaccinul antigripal tetravalent, iar în condiţiile în care stabilizăm şi acest virus, putem să ne gândim să începem să cercetăm şi de un vaccin împotriva coronavirusului”, a mai declarta Nelu Tătaru.

Ministrul a mai precizat că vaccinul antigripal nu are efecte împotriva coronavirusului.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bai tatare daca mata se vaccineaza si eu nu vreau cu ce o incurc eu pe mata sau pe nevastata sau pe ficata sau pe nepoatele tale

 2. Buna ziua!De puterea exemplului a auzit si domnul Tataru,ca de aceea este azi ministru!!!Conform principiului”pestele se curăță de la coada dar,se impute de la cap!!”așteptăm să ne dati exemplu!!!

 3. Da, Legea Vaccinarii trebuie sa existe dar vaccinul ‘gratuit’, din TVA-ul pe care-l plateste fiecare pt. orice.

 4. Propun imunizarea parlamentarilor si a functionarilor inaintea populatiei. Fara ei tara nu poate exista si trebuie protejati. Daca refuza, sa-si piarda toate functiile si dreptul de a fi ales.

 5. În fiecare an îmi fac vaccinul antigripal tetravalent din banii mei, ca să nu consum resursele gratuite pentru categoriile de risc. Și nici nu e mult, 40-45 de lei am dat ultima oară, mai ieftin decât colecția de coldrex (și plin de zahăr), siropuri, ceaiuri și paracetamol. Sper ca anul acesta să se găsească suficiente doze de vaccin, că anul trecut aprovizionarea a fost varză. E inacceptabil ca pensionarii să fie amânați timp de o lună, uneori și mai mult până se mișcă onor ministerul sănătății.

 6. vaccinarea obligatorie constituie un viol la adresa persoanei. Nu poți avea convingere că nu produce efect nocive , și nici nu poți verifica dacă compoziția este aceiași cu cea declarată în prospect, dacă nu conține și adăugituri de tot felul. Deci , fiecare trebuie să fie liber să decidă în dreptul lui și al copiilor lui. Interziceți întâi băuturile alcoolice , țigările , eradicați importul, distribuția și consumul de droguri, curviile , preacurviile ,care produc atâtea victime, vegheați la respectarea legilor circulației pe drumurile publice unde se produc anual o mulțime de accidente soldate cu victime omenești și pagube materiale, opriți tăierea pădurilor pentru a asigura calitatea aerului, și mai sunt încă atâtea de făcut, pentru a avea o viață decentă.Respectați legile lui Dumnezeu, pe care le încălcați în fiecare zi.

  • Hai nu mai exagera atâta, vaccinul nu e viol, e responsabilitate față de noi înșine, e garanția sănătății. Efecte nocive are orice pe lumea asta, există inclusiv intoxicație cu apă, atunci când bei apă în exces. Niciun vaccin nu e 100% sigur, cum de altfel nimic nu este 100% sigur pe lumea asta (în afară de moarte, aia e sigură). Dar dacă un vaccin e 99,9% sigur, nu e mai bine decât să ne asumăm riscul unei morți stupide din cauza unei boli ce putea fi prevenită? Zici că nu putem ști dacă prospectul e conform cu realitatea, dar la șaormerie, la restaurant, conserva de pește de la supermarket, de unde știi că e? Și totuși, bănuiesc că nu te hrănești cu aer și în fiecare zi riști să faci o toxiinfecție cu posibilitatea de a fi fatală. Sau poate te hrănești prin fotosinteză, nu treci prin aerul încărcat de poluanți din orașele românești, care numai sigur nu e, nu ieși niciodată din casă pentru că nu e niciodată 100% sigur că nu-ți cade ceva în cap, și mai ales, ai mare grijă de drobul ăla de sare de pe dulap.

  • @Alina M,
   la alimente, am posibilitatea să aleg dintre mai multe mărci, sau chiar să mi le produc eu 100%, nu este cazul la vaccin. Faptul că cineva îți introduce în corp substanțe cu care nu ești de acord, constituie un viol la adresa persoanei.Tu dacă te-ai vaccinat ești protejat , ce te interesează ce fac eu? De ce vrei să mă obligi pe mine, dacă eu nu sunt convins de utilitatea acestuia pentru viața mea? Adică nu este vorba numai de un viol asupra corpului meu , ci și de un viol asupra conștiinței mele.Vorbim de dublu viol.Dacă eu nu beau băuturi alcoolice , nu fumez, nu consum droguri, nu mă destrăbălez, pentru căci consider că aceste lucruri îmi sunt dăunătoare, nu are nici un om dreptul să mă-mi impună să fac ceva ce contravine conștiinței mele.
   „Articolul 1 Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele înzestraţe cu raţiune şi conştiinţăşi trebuie să se comporte unii faţă de altele în spiritul fraternităţii.
   Articolul 3 Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale.”
   Aceste articole sunt din declarația universală a drepturilor omului , care artă că fiecare om se naște liber, are conștiință, și are dreptul la securitate persoanei.

 7. După cele 2 luni de psihoză va urma campania de convingere.
  Tovarăși ce voluntar tovarăși trebuie folosit bastonul nu mai merge așa.
  Dacă nu vacinăm la gramadă nu mai iese comisionul tovarăși .
  Democrație , Constutuție drepturile omului Vax albina .
  Când este vorba de meleoane de coco nu contează.
  Plus că se supără bill cel cu vaccinurile.

 8. După cele 2 luni de psihoză va urma campania de convingere.
  Tovarăși ce voluntar tovarăși trebuie folosit bastonul nu mai merge așa.
  Dacă nu vacinăm la gramadă nu mai iese comisionul tovarăși .
  Democrație , Constutiție drepturile omului Vax albina .
  Când este vorba de meleoane de coco nu contează.
  Plus că se supără bill cel cu vaccinurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.