G4Media.ro

Țările membre ale G20 vor să aloce 5.000 de miliarde de dolari…

Țările membre ale G20 vor să aloce 5.000 de miliarde de dolari pentru susținerea economiei mondiale afectate de pandemie

Grupul celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii au anunțat intenția de a injecta ”mai mult de 5.000 de miliarde de dolari” în economia mondială pentru ”combate repercusiunile sociale, economice și financiare ale pandemiei”, informează Le Figaro. Decizia a fost luată într-un summit de urgență care a avut loc joi, în sistem de videoconferință.

”Suntem ferm hotărâți să prezentăm un front unit contra acestei amenințări comune”, au afirmat reprezentanții celor mai mari puteri ale lumii într-un comunicat publicat după încheierea summit-ului prezidat de către regele Salman al Arabiei Saudite.

Bilanțul global al pandemiei  de COVID-19 a depășit 21.000 de morți și a dus la izolarea a peste trei miliarde de oameni.

Reuniunea a survenit în momentul în care marile puteri s-au activat în încercarea de a atenua efectele pe care pandemia le are asupra propriilor lor economii.

Totodată, G20 a anunțat că vor colabora cu instituțiile internaționale ”pentru a desfășura un ansamblu de măsuri financiare solide, coerente, coordonate și rapide”.

G20 a făcut un apel către Organizația Mondială a Sănătății și Fondul Monetar Internațional ”să ajute țările emergente și cele în curs de dezvoltare să facă față șocurilor sanitare, economice și sociale ale COVID-19”.

Foto: Ședința liderilor din G20/ Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ne dau si nouă 500 000.

  2. E si un semn de disperare. E cea mai mare miscare financiara, ce nici fost 2008 nu a cunoacut-o.

    Pentru cei mai bogati, situatia actuala ar putea cauza mișcarea economica in defavoarea lor, pentru ca daca ei nu fac nimic pentru a mentine consumul in modul curent, corporatii intregi vor falimenta.

    Coronavirus daca va face ravagii, prin infectarea majoritatii si cu procentul actual (ce se arata in crestere) de mortalitate, va determina pe majoritatea sa isi schimbe modul de a cheltui banii, orientarea fiind spre esentiale si critice pentru viata noastra, lasand luxul la doar a fi un gand.

    Cum au inceput sa o explice ai alti ziaristi, pune-ti singur o intrebare simpla: din toate planurile de achizitii, care mai raman, care se schimba? Va fi aceeasi masina, vor fi aceleasi vacante scumpe, te-ai risca la a fi in mijlocul unei posibile alte mari infectii?

    Majoritatea oamenilor, un dezastru cauzat de coronavirus, isi vor schimba prioritatile. Cei bogati vor pierde, altii mai saraci dar oportunisti vor deveni bogati in locul lor, iar cei de mijloc si cei saraci, vor ramane la in aceeasi situatie, doar un pic mai precauti.