G4Media.ro

Tăriceanu vrea candidat unic PSD-ALDE la prezidenţiale, deşi Dragnea anunţase că nu…

Tăriceanu vrea candidat unic PSD-ALDE la prezidenţiale, deşi Dragnea anunţase că nu îl preocupă tema. „Dacă nu, sigur că se deschid alte posibilităţi”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca PSD şi ALDE să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale de anul viitor, deşi Liviu Dragnea declarase în luna martie că PSD va avea candidat propriu. Tăriceanu a spus vineri la Constanţa că „dacă o să accepte şi PSD, o să mergem cu o candidatură unică, dacă nu, sigur că se deschid alte posibilităţi, dar eu cred că aceasta va fi prima opţiune”, potrivit Digi24.ro.

„Fiind într-o coaliţie politică cu PSD-ul, aprecierea mea, şi cred că şi a colegilor mei, este că vom avea o şansă dacă vom merge cu o candidatură unică. Deci, va trebui să discutăm şi cu cei din PSD, la un anumit moment. Momentul, clar, nu a venit. O să mă întrebaţi şi când vine, nu ştiu să vă spun exact, dar mai încolo oricum. O să discutăm despre această variantă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit sursei citate.

Liderul ALDE a mai făcut declaraţii despre o posibilă candidatură la prezidenţiale la jumătatea lunii aprilie, când a şi prezentat sondaje care arătau creşterea ALDE în mai multe judeţe. La acel moment, Liviu Dragnea s-a arătat iritat de acest subiect, având o declaraţie extrem de rece într-un interviu la Antena 3: „Noi nu suntem preocupaţi în momentul ăsta nici să ne stabilim cine va fi candidatul nostru, o să avem timp, cu atât mai puţin ne interesează dacă va candida Klaus Iohannis, dacă va candida Călin Popescu-Tăriceanu, Cioloş sau alţii. Este treaba lor. Unii se pregătesc pentru prezidenţiale, spun tot felul de lucruri”.

Relaţiile dintre cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare s-au răcit de la începutul anului, din momentul în care ALDE a făcut public un sondaj care îl situa peste Liviu Dragnea în preferinţele votanţilor. Călin Popescu Tăriceanu este tot mai nemultumit de comportamentul liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a rupt în ultimele trei săptămâni dialogul politic, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice în 11 aprilie.

Foto: InquamPhotos

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ati avea mai multe sanse daca ati candida impreuna pentru functia de presedinte de celula la penitenciarul Jilava.

  2. Tariceanu acaparează încet și sigur PSD. El îi va lua locul in cele din urmă lui Dragnea. Daca nu va reuși, ultima linie de senatori și deputați PSD nemultumiti oricum se vor transfera la alde (poate chiar și din celelalte linii dc vor vedea că în urma unor discursuri pro dna va prinde la public). După experimentul dancila, poporul per total nu va mai digera un premier feminin ( ex. firea), cu atât mai mult un președinte. Dar pt a prinde la public trebuie să demonstreze că el îl aranjează pe dragnea și nu iohanis. Astfel marea mulțime scârbiți de 4-5 dosare vor considera că 1-2 nu este chiar rău. Dragnea considera că mai are nevoie doar puțin de tariceanu, după care va șterge in cel mai umilitor mod cu putinta cu el pe jos in public.

  3. Atenție la lupta dintre doi prăduitori foști aliați.