G4Media.ro

Tăriceanu, în opoziţie faţă de PSD pe problema Pilonului II de pensii:…

Tăriceanu, în opoziţie faţă de PSD pe problema Pilonului II de pensii: ALDE vrea un mecanism care favorizează rămânerea în pilon, PSD vrea mecanism care încurajează părăsirea Pilonului II

„Cei care vor sa treacă de la Pilonul II de pensii la Pilonul I să facă opţiunea scrisă, cei care nu fac opţiune scrisă să ramână la Pilonul II”, a declarat joi Călin Popescu Tăriceanu, într-o luare de poziţie care marchează o diferenţă netă faţă de PSD. Reamintim că PSD îşi doreşte, potrivit surselor consultate de G4Media.ro, ca românii să treacă automat de la Pilonul II (administrat privat) la Pilonul I (administrat de stat) şi doar cei care fac cerere scrisă să rămână la Pilonul II.

Tăriceanu a mai spus în declaraţiile făcute la Parlament că „nu am discutat cu PSD şi cu ministrul Finanţelor mecanismul (trecerii de la Pilonul II la Pilonul I – n.red.).

Practic, e una dintre rarele ocazii în care Tăriceanu semnalează public diferenţele faţă de PSD.

Varujan Vosganian a întărit şi el diferenţa de optică faţă de PSD: „Dacă există opinii divergente nu înseamnă că sunt conflicte în coaliţie, ci că poziţiile trebuie armonizate”.

Reamintim că fondurile din Pilonul II de pensii sunt o miză importantă pentru PSD, care vrea trecerea contribuţiilor la Pilonul I pentru a diminua deficitul bugetului de asigurări sociale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. tariceanu e foarte nociv. minte la fel de mult ca aliatul lui. putin il interseaza de p2, p1.
  resurse, retrocedari, astea-s pe agenda de la piept.

 2. „Opozitia” se traduce prin aceea ca o parte a aceluiași intreg e obligata sa simuleze dreapta iar cealalta sa simuleze stanga ! Trunchiul e comun si se numeste mafia fara frontiere !!

 3. Opoziția lui Tăriceanu se numește viclenie, viclenia de a fi și cu slănina-n pod, și cu buzele unse…

  • Daca n-ai fi circumspect in ceea ce priveste sondajele si numaratoarea voturilor ai crede ca prostimea pune botul la infectia asta.

 4. Tariceanu? Ca sa vezi. Pai este mai nociv decat Dragnea. Trebuie sa fi naiv sa crezi ce spune. Sau sa faci din vorbele lui un punct de sprijin.
  Astia ne-au mai adus inca un licurici. Israelienii. Astia exporta coruptie. Ei o numesc „noua realitate”. Ia sa vedem daca ghiciti cine ii va satisface pe licurici.

 5. Adica v-am gabjit pilonul II. Acum sa ne distram cu prostii. Cum sa fie? Cu anestezie sau fara?
  Hai ca e pervers traditionalul Tariceanu.

  • Alaturi de tov. Tariceanu a aparut si baiatul care a dat gata productia de mir anti justitie, iecomistul lui vantu, fiscalizatorul gainilor.

 6. Am auzit ca israelienii ne declara privelegiati daca facem cum vor ei. Adica ne mai lasa de-o bere din pilonul Ii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.