G4Media.ro

Tăriceanu, discurs furibund împotriva ”statului paralel”: În România a fost creat un…

Tăriceanu, discurs furibund împotriva ”statului paralel”: În România a fost creat un sistem represiv asemănător cu modelul Securităţii din anii 1950. Atac la Comisia Europeană

Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri, în fața președinților Senatelor din Europa, despre ”statul paralel” din România care ”a ținut captiv”, prin dezinformare, Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și pe care l-a asemănat cu sistemul represiv creat de Securitatea comunistă a anului 1950.

”În redactarea numeroaselor rapoarte din ultimii unsprezece ani ale Mecanismului de Cooperare și Verificare, Comisia s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată ce i-a fost furnizată de instituţiile de forță ale statului (…) Așteptăm încă din partea Comisiei să se poziționeze cu privire la adevărurile incomode care ies la suprafață la București și să explice de ce a desconsiderat şi ignorat sistematic semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar. Din cauza politicii părtinitoare, uneori chiar partizane, a Comisiei, Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost ținut captiv de sistemul de influență ocult şi meta-legal coordonat de Serviciul Român de Informaţii şi de Direcţia Naţională Anticorupţie, devenind pur si simplu un alt instrument, la nivel național, de presiune asupra oponenţilor acestui sistem paralel cu statul de drept. În România a fost creat, după integrarea în Uniunea Europeană, un sistem represiv asemănător cu modelul Securităţii din anii 1950”, a declarat Tăriceanu în fața omologilor săi europeni.

Președintele Senatului și-a continuat tirada susținând că ”sistemul paralel de administrare a luptei împotriva corupției” din România a proiectat în exterior, în mod eronat, o imagine de țară coruptă și a indus o percepție generalizată şi profund nedreaptă despre România ca țară ale cărei destine sunt conduse politic de către legiuitori şi guvernanţi corupți și penali.

”Au fost influențate negativ posibilitățile țării de a contribui semnificativ la construcția europeană, prin continuarea pe termen nedefinit a Mecanismului de Cooperare şi Verificare și prin amânarea sine die a aderării României la Acordul de la Schengen. Pe de altă parte, instituţiile europene s-au arătat aprioric critice faţă de reformele propuse în Parlament de coaliția de guvernare cu scopul de a corecta unele derapaje în administrarea justiției și în modul de operare ale unora dintre instituțiile de forță”, a susținut Tăriceanu.

”Justiţia şi echitatea sunt aspecte importante ale coeziunii în plan național, aspecte ce trebuie protejate de influențe primejdioase, pilotate de exponenții unui așa-numit stat paralel”, a mai spus el.

Tensiunile create de aceste derapaje, a explicat Tăriceanu, au avut drept rezultat prăbuşirea încrederii românilor în sistemul judiciar la cele mai scăzute cote măsurate vreodată în statele membre.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut aceste afirmații la cea de-a 19-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, care se desfășoară vineri la București.

(Sursa Foto: Facebook Ludovic Orban)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

54 comentarii

    • Ce delicat sunteti…! Bestia care tocmai scapa situatia din mana si se apuca sa muste pe toata lumea…!
      Eu am mai vazut o scena ca asta, in ”Creatura/The Thing” a lui John Carpenter….

  1. Huh, interesant. Oare de ce o fi asa de nervos? Sa ne asteptam la ceva de la CE saptamana viitoare?

  2. Nu se gaseste nimeni sa-l opreasca pe bolnavul asta incurabil ? UE trebuie sa puna saua pe astia care au gura naclaita de „statul paralel” , sa le raspunda ferm , argumentat , sa le inchida gura .

  3. Tariceanu si Dragnea vor sa ne scoata din UE. Mie mi-e clar.
    Fara UE, suntem morti.
    Dar nu mai bine ii trimitem pe ei in Congo?!

    • Da ăștia din Congo ce vină au? ?

    • Dragnea a spus dupa castigarea alegerilor ca nu avem nevoie nici de UE nici de NATO!!

  4. Catre UE, d-ul tariceanu nu reprezinta majoritatea oamenilor din Romania, reprezinta o minoritate ,o „conjunctura de hoti/delasare”, ~30%, formata din pensionari, asistati sociali, o parte din bugetari, si foarte multe interese obscure pentru buzunarele proprii, de altfel o rusine a istoriei

  5. Felicitări dlui TĂRICEANU ! A spus un adevăr dureros ! MCV-ul ne-a distrus sistemul juridic bazat pe lege/pe probe, a consoilidat artificial instituții de forță (DNA, PÎCCJ, DIICOT, CSM, Inspecția judiciară ș.a.), a perturbay devastator bunele rânduieli ale justiției române, cu complicitatea impardonabilă a dnei MACOVEI ! Liberalii sunt bucuroși că demnitatea lor le este apărată/protejată/afirmată public de dl TĂRICEANU !

  6. Aceste elucubratii propagandistice manipulatorii ordinare, nici măcar originale!!!!! ci plagiate complet de la regimul Erdogan nu fac decât sa tradeze evident frustrarea și furia acestui oportunist nenorocit si carierist lingator de ciolane obișnuit sa facă trafic de influenta cu biletele roz.

  7. Este un bou sfânt

  8. Nino, nino …

    Asta e pe urmele lu’ Vadim 🙂

  9. Dupa ce ca Romania a furat cei mai multi bani europeni din UE noi acuză DNA ul de dezinformare. Au tot dreptul de a se uita in fiecare buzunar din guvern, asa cum este normal cand cineva lucrează la guvern sau parlament. Mai angajam una doua fufe pe bani statului, mai dam un contract , două pentru bani, mai dam case de la ANAF rudelor, dar noi suntem cei mai corecți toată lumea ne intelege gresit, trebuie să intrăm în Schengen si eventual sa mai primim încă câteva fonduri.

    Rusine guvernului român.

    • Lasa ca acuza DNA de dezinformare, dar ii mai face si pe aia prosti, incapabili si lenesi fiindca nu au citit numai „ce trebuie” si nu au inteles doar ce ar fi vrut psdalde sa inteleaga, ba din contra, au inteles ceea ce poate intelege orice om cu scaun la cap: ca psdalde avantajeaza infractorii si dezarmeaza procuratura.

  10. Un cameleon politic si atat inseamna acest bogatan provenit din statul paralel (sistem).

  11. Poate că l-am subestimat pe Tăriceanu. Poate că în el zace un mic Goebbels care, în lipsă de Fuhrer, se mulțumește cu Daddy.

    • Posibil… iar prin vene, in loc de sange de arian ii curge zeama de varza… sau chiar borsul produs de materia lui cenusie (numita si taratze in limbaj popular) 🙂

  12. Bai nene, cat de departe pot merge oamenii astia cu aberatia lor de stat paralel?

    „sistemul paralel […] a indus o percepție generalizată şi profund nedreaptă despre România ca țară ale cărei destine sunt conduse politic de către legiuitori şi guvernanţi corupți și penali”.

    Unu’ la mana, statul paralel nu exista. Permanent o sa fie doua entitati care sa se opuna: bine-rau, coruptie-justitie, educatie-analfabetism etc.
    In cazul acesta, justitia e lucrul bun, PSD este statul paralel.

    Doi la mana, statul paralel nu a facut nimic, PSD si actiunile PSD au transmis aceasta imagine in exterior.

    Trei la mana, e perfect adevarat. Destinul Romaniei a inceput sa depinda de deciziile unor condamnati penal sau cu dosare pe rol, al caror interes unic este subminarea justitiei. In ultimul timp, n-am mai citit nimic in presa romaneasca (sau straina, de altfel) despre o autostrada, un spital, o masura luata PENTRU populatie, pentru cresterea nivelului de trai. Citesc despre condamnari, achitari, procurori, stat paralel, Tariceanu, Dragnea, Tariceanu, Dragnea, NIMIC despre un motiv pentru care cineva care locuieste in Diaspora ar fi interesat sa revina in tara, in afara de o eventuala revolutie.

    Pentru ca, sincer, aceasta revolutie imi pare singura metoda prin care putem scapa de acesti oameni toxici pe care eu, personal, ii vad pasibili de inalta tradare, pentru care ar trebui condamnati la inchisoare pe viata.

    „psd-istule” a ajuns sa fie injuria ultima.

  13. Numa’ Russia nu critica si nici nu deranjeaza Romania si e de acord cu ceea ce spune Cassanova asta de 70 de ani si celalalt june prim-Nea Draguloi.

  14. Publicul probabil a crezut că-i un stand-up act și a râs copios.

    Dacă se reformează vreodată acest infractor tupeist îl așteaptă cluburile de comedie.

  15. Pana la urma – urmelor sub egida cui s-a format asa-zisul „stat paralel” pe care il invoci dumneatale tovarase tariceanu???!!!
    Din 2007 cand am intrat in UE la conducerea tarii s-au aflat psd_istii, fie singuri fie in alianta cu luberalii (USL_ul), iar din partidul liberal parca faceai parte si mataluta?!
    Nu voi ati numit sefii serviciilor secrete ? Nu voi, prin dragnea, ponta, ghita etc etc jucati tenis si mergeati la sindrofiile organizate de serviciile pe care acum le acuzati ca formeaza „statul paralel”????!!!!
    Noi cei care am muncit si ne-am vazut de treaba noastra si ne necazurile creeate de voi politicienii nu am avut si nu avem nici-un rol in promovarea acestui asa-numit „stat paralel”.
    Dupa ce v-ati pupat bot in bot cu dracu acum nu va mai place ?!
    Adevaratul „stat paralel”sunteti voi, toti politicienii si acolitii vostri din teritoriu (baroni locali, presedinti de CJ, primari, consilieri, pupatori de cu–ri etc) care din 1990 ati confiscat aceasta tara si ati vandut-o celor din afara. Da nene taricene, nu va mai ascundeti in spatele unor denumiri pompoase, menite sa anihileze gandirea, si asa putina, a prostimii din aceasta tara. Cei care s-au prins de smechereala voastra, dar au fost si un pic mai tineri, au luat calea pribegiei. In tara au mai ramas cativa care desi s-au prins de politica voastra parsiva, sunt peste 60 ani si nu au mai avut puterea fizica sa plece din tara, desi personal as face-o si maine. Nu este, totusi, inca prea tarziu!!! Restul? Restul sunt o gramada de „spalati pe creier” (pensionari, asistati sociali si tineri incuti functional) de televiziunile si presa aservita, care va voteaza din inertie sau prostie.
    Societatea civila a fost ca si inexistenta, iar care incearca sa mai miste ceva sunt pusi „cu botul pe labe”de jandarmeria aservita lui dragnea si voua, aliantei psd – alde. De asta ati obtinut majoritatea in alegerile trecute. Pentru asta nu trebuie sa-i uitati pe presedintele Johannis si al sau partid pnl, condus (a se citi predat psd_ului) la momentul respectiv de alinuta gorghiu (mare jigodie).

  16. Daca metodele de investigatie ale procuraturii din Romania sunt elemente represive, atunci toate statele EU si din lume sunt in eroare. Nu pot sa imi explic de ce in mass media nu se insista pe faptul ca metodele investigative sunt proceduri recunoscute global si ca orice actiune impotriva acestor metode ia numele de presiune asupra justitiei. Ce ar fi sa vedem ca mafia contesta metodele investigative si ca acestea sa fie schimbate dupa bunul lor plac? E clar dle Tariceanu? NU POTI NUMI REPRESIV CAPITOLE RECUNOSCUTE GLOBAL ALE SISTEMULUI JUDICIAR DIN ROMANIA, PTR CA ELE SUNT RECUNOSCUTE SI APLICATE GLOBAL. Mergi pe luna si guverneaza, te rog!

  17. Asa e, Taricene, avem o imagine deformata!
    La noi nu e coruptie, la noi legiuitorii si guvernantii sunt niste mielusei nevinovati care se sacrifica cu onestitate, demnitate, responsabilitate si competenta pentru interesul general al tarii, ca doar de-aia au fost alesi ai neamului sau/si numiti in functiile cele mai inalte de conducere a treburilor tarii!
    E doar o inventie de sorginte sorosista coruptia din Romanica!

  18. Omul e turbat ! Si-a pierdut mintile, chemati salvarea !

  19. Superb 🙂 In caz ca ALDE (nu partidul lui Tariceanu) avea nevoie de precizari suplimentare legate de cine este si cu ce se ocupa membrul lor din Romania, cred ca Tariceanu i-a lamurit definitiv 🙂

  20. Hai sictir comuisule!
    Cunoastem modul asta securist de a da vina pe altii pentru ca voi nu sunteti in stare sa guvernati numai sa furati.
    Fara MCV eram acum unde doreati voi sa fim …alaturi de Rusia …comunisti imputiti ce sunteti.
    Ati cangrenat toate institutiile statului iar pe cele putine care au mai ramas in picioare le numiti „stat paralel”. Voi sunteti statul paralel impreuna cu prietenii si consultantii vostri evrei platiti din banii furati de la noi (vezi Black Cube si ceilalti „afaceristi” din gasca lui Elan Swartzenberg …cu retrocedarile ilegale )
    Ai facut praf Romania cand ai fost prim-ministru si ne-ai bagat in criza…si din pacate o sa ne bagati in alta cu guvernul vostru de analfabeti functionali ( Vioricavasilica, Antonanton, Pamblica, Vulvuta…si cam tot guvernul vostru de hoti)
    Mai ai tupeul sa te numesti „liberal” ? Se rasucesc in mormant marii nostrii liberali care au facut ani grei de puscarie, comunist ordinar ce esti ?
    Mergeti dracului pe Coasta de Azur si in Brazilia cu banii vosti furati si lasati tara asta celor care o iubesc sau plecam noi cu totii si ramaneti voi banditii sa va furati intre voi.
    M#ie PSD-ALDE

  21. Cand Dumnezeu vrea sa te piarda, iti ia mai intai mintile. Nu mai ai mult de trait in politica Taricene. Sper ca ti-ai aranjat cate ceva pentru batranete, un hobby, o gagicuta noua, vezi tu.

  22. Mereu surprizator acest casanova de buzau,oare nu sa saturata sa repete mereu
    aceeasi marota?cum draqul are asta 10 din alegatori nu-mi explic?in tara asta
    s-a furat tot,administratia-i politizata la maxim,iar asta vorbeste de abuzuri?
    vlad cosma face pe dizidentul ,in conditiile in care tac-su a taiat si spinzurat in prahova

    • Trebuie sa reparam robinetul. Astia sunt ca picatura chinezeasca.

    • Max, insul de care vorbesti, ori este „surprinzator” ori este cel care „nu se satura sa repete mereu aceiasi marota”!
      PS. Hotaraste-te !

    • Susufler0
      E surprinzator ca nu se mai satura.
      Adica, de la cat a mancat putea sa i se aplece deja . Spre surprinderea noastra, nu… tot mai haleste!

  23. Spumega binomisti cand aud de Tariceanu!

  24. Idiots with tie.

  25. Băejnebun? Ăsta chiar a ajuns să creadă ce vorbește pe la televiziunile din România? Cum era vorba aia? Că dacă repeți suficient de mult o minciună ajungi să o crezi și tu

  26. Calin a innebunit….a furat toata ciocolata din magazine si a hotarat sa o manance toata odata! Bai Caline cheama-ti prietenarii de la Moscova si spune-le sa te reseteze putin ca ai devenit dependent de ciocolata!

  27. Asta este al doilea om in stat??? Este dus rau. A inceput sa creada propriile minciuni!

  28. Tare poza !
    Un muflon incornorat, gata sa’mpunga imediat.
    Felicitari fotografului.

    • Ba eu cred ca Scaraoțchi a vrut sa-si faca un selfie si s-a bagat el repede in fata, ca sa profite de coarne.

    • De ce sunteti rai ? Nu v-am facut nimic,….inca…!
      Ok, inteleg, era doar o gluma !

    • Mii de draci …! Abia acum am vazut coarnele din poza si m-a lovit nostalgia…!
      Bravo, felicitari…!

  29. Foarte potrivită fotografia aleasă, capul lui Tăriceanu încadrat de cele două aripi ale pasării reprezentând logo-ul partidului pe care-l conduce (ALDE), seamănă cu capul lui Scaraoțchi (coarnele respective îi vin perfect!). Când văd imaginea asta, îmi pare rău că nu se văd copitele și coada. Ar fi mai simplu de înțeles pentru toți.

  30. Lumea din sală a fost înştiinţată că ipochimenu’ refuză sistematic să-şi ia pastilele?

  31. felicitari fotografului. foarte sugestiv si inspirat cadru…niciu nu mai trebuie sa citesti articolul

  32. „Ludovic Orban îi cere demisia lu Tăriceanu: „A devenit trompeta intereselor anti-europene și anti-occidentale, uzurpând calitatea de președinte al Senatului””
    Ce cerere de demisie, plangere penala!

  33. Un geriatric senil,asta e trădiceanu!

  34. Oameni buni, imi fac „mea culpa”. Am obosit cu atata libertate democratica fentata de cei mai mari cretini si impostori, in dauna oamenilor simpli din Romania. Tariceanu e unul dintre cei mai mari mincinosi si necinstiti politicieni de la noi. Are noroc ca nu I se vad coarnele. Va spuneam ca am obosit de atatia smecheri autohtoni care fac slalom printre jaloanele democratiei. Ce bine ar fi sa avem – cum zicea si Eminescu – un Vlad Tepes modern. Sa-i biciuiasca in piata publica pe Dragnea, Tariceanu, Iordache, Nicolicea si tot partidul lor. Da’ bine de tot, nu asa in gluma. Frate, as sta in primul rand sa vad dreptatea, sa vad cum cineva pedepseste exemplar minciuna, impostura, nesimtirea si egoismul, sa le vad fetele infricosate. Am obosit de atatea incalcari ale legii nepedepsite, de atatea declaratii mincinoase din partea autoritatilor romane. Taricene, manechine, vine raul dupa tine! Dumnezeu e mare.

  35. Sistemul actual este identic cu cel din anii 1950 , doar posibilitatile tehnologice difera .

  36. Cine nu este cu noi, este împotriva noastră s-au mai nou, statul paralel este , neocomunişti .