G4Media.ro

Tăriceanu: Dacă se desfiinţează Secţia specială pentru magistraţi, ALDE ar putea da…

Tăriceanu: Dacă se desfiinţează Secţia specială pentru magistraţi, ALDE ar putea da tonul unei moţiuni de cenzură

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că, în cazul în care Guvernul va desfiinţa Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, partidul pe care îl conduce ar putea să dea tonul în ceea ce priveşte o moţiune de cenzură, transmite Agerpres.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ALDE va susţine o moţiune de cenzură iniţiată de PSD în cazul în care Guvernul desfiinţează SIIJ, Tăriceanu a răspuns că partidul pe care îl conduce a fost mai vocal pe acest subiect decât social-democraţii.

„Nu ştiu de ce trebuie să susţinem o moţiune a PSD, că în această privinţă văd că PSD vorbeşte foarte puţin, mai vocali am fost noi, deci aş putea să spun că noi am putea să dăm tonul în această chestiune, dar vă reamintesc că acordul pe care l-am semnat cu domnul prim-ministru prevedea în mod explicit situaţia secţiei şi am spus următorul lucru atunci – da, suntem de acord ca în Parlament să existe o dezbatere legată de toată legislaţia referitoare la organizarea şi funcţionarea secţiei, dacă sunt anumite lucruri care trebuie corectate, trebuie să discutăm cu asociaţiile profesionale şi să vedem care sunt lucrurile care trebuie corectate”, a afirmat liderul ALDE.

El a menţionat că rămâne la convingerea că trebuie să existe în România şi o responsabilitate a magistraţilor.

„Nu vreau să ne întoarcem la perioada de dinainte de 2016 când nu exista niciun fel de urmă de responsabilitate şi, din acest motiv, am asistat cu toţii la derapaje grave în Justiţie în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a susţinut Călin Popescu-Tăriceanu.

Foto: Inquam Photos/ Autor: Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. ALDE nu are ce spagi electorale sa dea, deci e pe cale de disparitie.

    Fara control asupra procurorilor, aceasta adunatura de ticalosi etichetata ALDE nu poate fura din buget, ca sa aiba ce sa dea.

  2. Asta se poate citi așa: dacă vă mai luați de mine în justiție, ALDE depune moțiune.

  3. Cine, alde ? S-a golit liftul sinistrule!

  4. Mai există acest sinistru politician? Am crezut că epoca sa a apus pentru totdeauna, sunt ultimele zbateri? A dorit neapărat să arate că mai contează și el sau că mai este prin preajmă? Stai liniștit, neghiobule, oricum opinia ta de grohăitor infect nu prea contează. Doar este normal să-ți aperi dezastrele pe care le-ai comis alături de lepra pcristă, iar secția ciordache, nu poate nega nimeni, nu-ți poate lua meritul, este o nebunie la care ai pus și tu umărul. Această hidoșenie trebuie desfințată de îndată, mă mir că o astfel de măsură nu a fost luată deja. Este o mârșăvie pcristo-aldistă, instituită cu gândul de a limita independența magistraților, nici într-un caz de a o asigura, cum tot grohăie infecții ce au înfințat-o. Poți deja purcede, mizerabilule, la scrierea și depunerea moțiunii, hoțoii pcriști și, poate, chiar și prostituatele udmriste, sunt dispuși să te sprijine. Doar nu-i așa, împreună ați „înfăptuit” toate mizeriile din ultimii 3 ani. Hai cu moțiunea, jegule uman, doar așa se poate deschide calea către anticipate, iar în urma lor, vom scăpa de acest limbric numit ald, iar neintrarea în viitoarea formulă a Parlamentului va duce, firesc, la dispariția voastră și implicit a ta. Vezi, distinse PNL, te-ai aliat cu niște impostori, pentru a-ți asigura învestirea Guvernului, iar acuma, acești impostori, care au impostura în sânge, recurg la șantaj. mă întreb, cum se poate guverna astfel? Cum se pot adopta măsuri pentru România, pentru înlăturarea dezastrelor lăsate de către infecta alianță pcr-ald-udmr, fiind șantajați tocmai de acești nemernici? Am spus și o repet, nu se poate face nimic serios în actuala formulă parlamentară, doar cârpeli pot fi realizate, care nu schimbă mare lucru. Niciodată, să fie clar acest lucru, nu poți construi nimic solid lângă unii care au contribuit la demolare, iar ald și udmr, actualii susținători ai guvernului PNL, au fost parteneri de nădejde ai pcr-ului, care au contribuit la demolarea legislației juridice și la schimbarea valorilor în nonvalori. Deci, impostorule, pișcă frâna!

  5. Politicieni care ar trebui sa fie la racoare….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.