G4Media.ro

Târgu Mureș rămâne fără operator pentru salubrizarea stradală / Justiția a anulat…

Târgu Mureș rămâne fără operator pentru salubrizarea stradală / Justiția a anulat o licitație / Primăria susține că serviciul va continua pe bază de comandă

Municipiul Târgu Mureş a rămas fără operator pentru salubrizarea stradală în urma anulării rezultatului licitaţiei printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Târgu Mureş, anunță Agerpres. Executivul Primăriei susţine că acest serviciu va fi continuat pe bază de comandă, iar oraşul nu va avea de suferit.

Consilierul local Claudiu Maior, preşedintele Pro România Târgu Mureş, a declarat vineri, pentru Agerpres, că, la două zile după pronunţarea hotărârii de către instanţă, a fost convocată o şedinţă a Consiliului Local Târgu Mureş, care nu a fost anunţată public şi nu a fost transmisă în direct, pentru „prelungirea acestei atribuiri ilegale” şi că toţi consilierii au fost de acord cu amânarea şedinţei şi cu reformularea propunerii de către Primărie.

„Justiţia a decis, municipiul Târgu Mureş nu are operator pentru salubrizarea stradală! Cu toate că am semnalat de repetate ori că s-a comis o ilegalitate prin atribuirea directă, fără o publicare prealabilă a unui anunţ de participare, a salubrizării stradale către firma din Deva, ieri (joi – n.r.) s-a convocat o şedinţă de îndată pentru prelungirea acestei atribuiri ilegale. (…) Am propus amânarea şi reformularea materialului, iar propunerea a fost aprobată în unanimitate. Le-am spus, ieri, că dacă se va vota o astfel de hotărâre, eu o voi prezenta automat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Nouă, consilierilor locali, ni se cerea practic să comitem o ilegalitate şi să prelungim o licitaţie anulată”, a declarat Claudiu Maior.

Liderul Pro România Târgu Mureş a spus că i-a solicitat public primarului Soos Zoltan să prezinte care sunt măsurile luate de executivul Primăriei pentru identificarea şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de această situaţie gravă, care aduce mari prejudicii municipiului şi cetăţenilor.

În plus, Maior a cerut să i se prezinte documentele pe baza cărora s-au făcut plăţi către operatorul de salubritate din Deva, având în vedere că se ştia despre acest litigiu în instanţă şi de faptul că exista posibilitatea ca această atribuire să fie desfiinţată de instanţă.

Consilierul a mai spus că a solicitat să i se explice ce se va întâmpla cu banii publici achitaţi către firma din Deva pe baza unei atribuiri directe desfiinţată de instanţă.

Primăria a comunicat, vineri, că a convocat o nouă şedinţă de îndată a Consiliului Local, că a fost revizuită propunerea de hotărâre formulată în urmă cu o zi şi că se va cere un vot pentru continuarea serviciului de salubrizare stradală cu un operator licenţiat şi autorizat, în sensul mandatării executivului să continue să atribuie acest serviciu direct, până la finalizarea procedurii simplificate pentru reluarea licitaţiei.

sursa foto: Facebook/ Primarul Tg. Mures, Dorin Florea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mureșul a avut si are o parodie de administrație locală si județeana. Orașul e praf. Fara drumuri, fara centura, industria este la pământ. O administrație de 20 ani (fosta) nu a facut nimic. Cea noua continua pe aceeasi cale. Totul e la mișto…

    • Te rog sa prezinti faptele real, nu poti zice ca in ultimii 20 de ani fosta administratie nu a facut nimica. Fa o comparatie cu cei dinaintea lor Fodor Imre, cand orasul era paragina, complexul weekend era plin cu pietre, iar la platou era un camp cu 2 hinti. Cei din 2000-2020 au si ei pacatele lor, dar au mai asfaltat, au facut un complex weekend frumos, au amenajat platoul cu gradina zoologica, a facut-o pe ASA vicecampioana si castigatoare a supercupei (nu demult au fost declarati nevinovati in instanta, cei actuali i-au acuzat c-au furat bani cu echipa de fotbal )etc. Trebuie sa precizezi ca din 1987 in consiliul local UDMR a fost la putere care a blocat initiativele de dezvoltare a orasului la orice pas. Cei actuali, adica alesi de anul trecut, nu ca nu au facut nimica, au distrus orasul. Au bagat taxa speciala de salubritate, pentru care trebuia pana in martie sa dai declaratie, ca daca nu oricum te baga fortat ca 3 persoane (pentru 1 om) x 142 ron anual. Au luat bani pentru curatenia de primavara si nici azi nu este gata, nici macar iarba nu au taiat-o, abia din iunie au inceput. Gropi la greu ca ne-am rupt masinile, si-au angajat 13 consilieri care iau cam 10 000 pe luna. Prioritatea lor este redenumirea strazilor, ca sa puna oamenii pe drumuri sa-si refaca actele, se lauda cu contractele semnate de cei anterior, complexul weekend si platoul se strica in fiecare zi. Lumea i-a votat sperand ca scapa de cei vechi, dar nu si-au imaginat ca este posibil sa distrugi orasul la propriu. Mai nou un consilier al primarului a dat in judecat un grup de facebook de ce se permite sa se posteze realitati din oras. Cum ai incheiat tu „totul e la misto”….

  2. Problemele cu gunoiul au aparut cand Salubriservul a fost inlaturat .