G4Media.ro

Ţânţari purtători ai virusului West Nile, depistaţi în Bucureşti. Primăria Capitalei, solicitată…

sursa: facebook

Ţânţari purtători ai virusului West Nile, depistaţi în Bucureşti. Primăria Capitalei, solicitată să ia măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Eroilor și Cișmigiu – surse

Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi.

Surse din cadrul autorităţilor sanitare de la nivelul Capitalei au declarat pentru News.ro că ţânţari comuni purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi în urmă cu câteva zile, în contextul unei monitorizări a „riscului epidemiologic arboviral”.

Coform surselor citate, dată fiind zona din care au fost recoltaţi ţânţarii depistaţi ca purtători ai virusului West Nile, se impune luarea de măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi, o recomandare în acest sens fiind adresată Primăriei Capitalei.

Până la ora transmiterii ştirii, Primăria Capitalei încă nu a răspuns solicitării de a preciza ce măsuri concrete are în vedere în acest caz.

Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită. În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile nu conţine informaţii referitoare la cazuri de infectare cu virusul West Nile pentru anul acesta şi nici pentru anul trecut, ultima raportare fiind din 2019.

Potrivit acesteia, în perioada 03.06.2019-27.11.2019 au fost inregistrate 66 cazuri de infectare cu virusul West Nile, din care 18 în Bucureşti. În acelaşi interval, la nivel naţional s-au inregistrat opt decese, unu dintre acestea fiind în Bucureşti.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Cine stie ce alte manii nedescoperite dau muștili astia.
  Ca de exemplu: nu te poti abtine sa nu atribui un contract fara sa primesti un comision in privat.
  Ca asa a fost construit sistemul aflat in administrarea SGG a lui Cîțu

 2. domnu primar are blana e imun la muscaturi cumva?

 3. Gunoaie, șobolani și acum boli africane. Bucureștiul pluserist.

  • Cum e poporu’ asa e si Politia Locala.
   Plusereu e bonus dar doar pentru cei care doresc legal

  • Nu cum era Bucurestiul Sputnikarilor, pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul.

  • Gogu e 100% slugoi PSD, observati ca are numai venin pentru orice intelectual, din invidie pura.

 4. Sa speram ca il inteapa pe mucușor…ca poate asa…cine stie…se iau masuri…am trecut ieri prin Cismigiu…arata deplorabil…nu ca un parc al unei capitale europene

 5. A-ți votat dvnpm acum crăpați în stil ongist, courist sau useristoplusist