G4Media.ro

Tandem Dominic Fritz – Alin Nica din partea Alianței Dreapta Unită în…

Sursa foto: Colaj / Facebook

Tandem Dominic Fritz – Alin Nica din partea Alianței Dreapta Unită în Timiș / „Am avut diferențe politice, nu personale” / „Am avut şi disensiuni, dar am găsit cu toţii maturitatea de a trece peste aceste chestiuni”

Organizaţia Timiş a Alianţei Dreapta Unită (ADU) a stabilit candidaţii care vor intra în cursa alegerilor din 9 iunie pentru fotoliul de primar al municipiului Timişoara, în persoana actualului edil, Dominic Fritz (USR) şi a actualului lider al administraţiei judeţene, Alin Nica (Forţa Dreptei) pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean (CJ), transmite Agerpres.

„Pot să vă anunţ cu încredere că am agreat că vom candida în data de 9 iunie cu domnul Alin Nica, drept candidat pentru preşedinţia Consiliul Judeţean Timiş, din partea Alianţei Dreapta Unită. Am agreat mai departe că vom candida şi pe o listă comună la CJ Timiş – USR, Forţa Dreptei şi PMP – şi am mai agreat ca şi peste tot, în judeţ, să candidăm în formulele cele mai câştigătoare pentru a bate noul partid unic PSD-PNL. Pot exista diferite configuraţii, uneori vom candida doar un singur partid, ca să maximizăm şansele să intrăm în Consiliul Local, dar vom avea o soluţie pentru întreg judeţ”, a declarat, vineri, preşedintele USR Timiş, primarul Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Fritz a subliniat că pe parcursul negocierilor s-a găsit mai mult decât un consens politic, respectiv, o nouă determinare de a continua buna dezvoltare a Timişoarei şi a judeţului Timiş, dar şi o viziune comună pentru această dezvoltare.

Preşedintele USR Timiş a menţionat că în ultimii patru ani, sub conducerile celor doi lideri, s-au rezolvat mai multe probleme administrative, prin colaborare.

„Amintesc de terenul ultracentral pentru parcare, de aerodromul Cioca, probleme care nu s-au rezolvat de 20 de ani, pe care noi doi, în ciuda diferenţelor noastre, le-am rezolvat în ultimii ani şi menţionez şi colaborarea pe care am avut-o pe Capitală Culturală Europeană în care ne-am unit în beneficiul Timişoarei. Bineînţeles că au existat şi diferenţe, dar subliniez că aceste diferenţe nu au fost personale. Între Alin Nica şi mine au fost diferenţe politice (…). Mă bucur că Alin Nica a acceptat provocarea de a continua mandatul lui ca preşedinte al CJ cu susţinerea Alianţei Dreapta Unită şi vă asigur că vom da totul pentru a câştiga”, a încheiat Dominic Fritz.

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a arătat, în context, că noua alianţă ADU apără valorile Timişoarei, dând un semnal pentru întreaga ţară că Timişoara, aşa cum a fost în 1989, este şi va fi un far al păstrării valorilor pentru care aici s-a murit.

„Timişoara transmite, la nivel naţional, că niciodată partidul-stat, comuniştii nu trebuie să acapareze din nou România. Au fost patru ani în care am avut şi contre (Fritz-Nica, n.r.), am avut şi disensiuni, dar am găsit cu toţii maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în faţa pericolului major pe care îl avem înainte. (…). Avem nevoie să construim o zonă metropolitană funcţională din punct de vedere al mobilităţii, al urbanismului, al stimulării investiţiilor şi al unei coerenţe de decizii, astfel încât să nu pierdem oportunităţi de dezvoltare locală, servicii integrate în această zonă metropolitană, să nu existe suprapuneri sau să existe cât mai puţine suprapuneri şi bani cheltuiţi în paralel de către diversele autorităţi publice locale. (…). Avem datoria să continuăm proiectul Timişoara Capitală Culturală, să-l consolidăm în anii care vin, să facem un pol cultural naţional şi nu în ultimul rând, avem nevoie de această coerenţă administrativă între cei doi centri de putere de la nivel judeţean, Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean”, a detaliat Alin Nica.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Haideți să fim serioși și s-o spunem pe-a dreaptă: asta-i politica. Cea mai mare c___ă.

    • „Am avut diferențe politice, nu personale”. 🙂 daca se bateau nu faceau o alianta politica, ca personalul bate politicul la usr.

  2. Timișoara ne arată că se poate… Bravo lor!

  3. Doctrina,orientare politica,simpatizanti de partide devotati?…. Nu in Romania,dupa 4 ani in care l-a sapat constant pe Fritz,dintr-o data exmatriculatul a simtit fiorul democratiei (de fapt frica de a se deconecta de la banii publici).