G4Media.ro

Tanczos Barna, despre uciderea ursului Arthur: Problema nu este dacă e cel…

Tanczos Barna, despre uciderea ursului Arthur: Problema nu este dacă e cel mai mare din Europa sau nu, ci că a existat posibilitatea ca aceste extrageri să fie transformate în altceva/ Am predat toate documentele la DNA

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marți seară, la TVR, că nu se știe dacă ursul ucis în Covasna este sau nu cel mai mare din Europa, dar că nu acesta ar trebui să fie subiectul principal de discuție, ci modul în care o extragere de forță majoră a unui exemplar a fost transformată ”în altceva”.

Barna a mai adăugat faptul că nu este vorba de ”un urs banal”, ci de un exemplar care valorează în jur de 600 de puncte în vânătoare.

Ministrul Mediului a subliniat că a trimis toate documentele referitoare la ursul Arthur către Direcția Națională Anticorupție, după ce procurorii le-au solicitat pentru investigarea contextului în care a avut loc uciderea controverată a exemplarului.

Tanczos Barna a mai spus că pentru a putea fi comparate probele ADN recoltate de la urs, instituția pe care o conduce va solicita informații de la organizațiile care au realizat monitorizarea urșilor:

 • ”În niciun caz nu vorbim de un urs banal, vorbim de un exemplar foarte mare, o spun de la bun început. Este un exemplar foarte mare, undeva la 600 de puncte. Nu ar trebui să fie asta o temă: dacă este cel mai mare. Este greu să stabilești dacă este cel mai mare, dacă nu există vânătoare (…). Problema este că a existat posibilitatea legală în ultimii patru ani ca aceste extrageri de forţă majoră să fie transformate în altceva”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cu trofeele inainte, ca de aia exista „cote”.

 2. Ministrul vrea sa spuna ca nu intereseaza pe nimeni ce animal a ucis printul care ucide de placere.

 3. Problema e cat va dura barbaria si talharia din Romania.

 4. Până la urmă Arthur va ajunge să fie declarat vinovat .Poate l-a înjurat pe prinț sau i-o fi dat vreo labă că ce are Artur în loc de mână.

 5. Clar Artur e de vina, cine l-a pus sa manance si sa faca miscre sa creasca asa de mare….

 6. Ministrul insista pe marimea ursului. Avea punctaj 593 din 600 de puncte posibile si era al patrulea ca marime, e bine asa ?
  Oricum marimea nu se apreciaza exact dupa poze, asa ati declarat dvs sau Asociatia vanatorilor Covasna ori premierul, bun, am inteles nu era el mai mare.
  Nici nu intereseaza de unde se cunoaste ca erau altii mai mari, sunt mai multe posibilitati, sa le lasam.
  Nu asta este ideea principala, sa tinem minte ideea principala fara sa o mai discutam, e prea grav.
  Sat fara caini, dar cu vanatori cu interese diverse.

 7. Acest escroc nu pronunta cuvantul LEGE, nu e deloc preocupat sa spuna ca pe tot parcursul vanatorii ursului TREBUIA Respectata LEGEA!
  Si ca TOTI cei RESPONSABILI vor raspunde daca nu au RESPECTAT Legea!!!!
  Bineinteles ca nu pomeneste, pentru ca in varful ierarhiei ultima semnatura i-a apartinut lui, din acest motiv o suceste si o invarteste de cand a izbucnit scandalul!!!
  Uitati-va cum tac liderii colaitiei, scandalul e urias, la Brussels si in Presa internationala, in timp ce liderii coliatiei tac, chiar si liderii opozitiei tac, pentru ca mai toti sunt vanatori si nici ei nu-s mai breji!!

 8. Ai uitat să te predai şi pe tine şi pe toţi braconierii şi defrişatorii prieteni cu tine.