G4Media.ro

Tanczos Barna anunță că lucrează cu Petre Daea pentru a găsi soluții…

Sursa Foto: World Wide Fund

Tanczos Barna anunță că lucrează cu Petre Daea pentru a găsi soluții la împăduriri/ Miniștrii au în plan 56.000 de hectare, care ar trebui împădurite prin PNRR

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă, joi seară, că avem nevoie de investiţii substanţiale în domeniul forestier pentru a proteja pădurile României şi a asigura dezvoltarea durabilă în acest sector, iar pentru că fondurile din Planul Naţional Strategic sunt insuficiente se caută soluţii cu ministrul Petre Daea.

”Cu toţii ştim că fondurile din Planul Naţional Strategic (PNS) privind Politica Agricolă Comună pentru domeniul forestier sunt insuficiente. Tocmai de aceea, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, căutăm soluţii pentru a compensa acest sector printr-o schemă de ajutor de stat”, a transmis, joi seară, ministrul Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, ”avem nevoie de investiţii substanţiale în domeniul forestier pentru a proteja pădurile României şi a asigura dezvoltarea durabilă a acestui sector”.

”Totodată, am primit asigurări că vor fi reintroduse în PNS măsurile de protecţie a speciilor şi vor fi suplimentate fondurile pentru investiţiile forestiere. Agricultura va fi sectorul cel mai afectat de schimbările climatice”, a mai transmis ministrul Mediului.

Acesta a precizat că, în cadrul întâlnirii, a subliniat că Strategia Naţională împotriva deşertificării şi a degradării terenurilor, aflată în curs de elaborare, trebuie să propună soluţii concrete, pe baza cărora să fie implementate măsuri de finanţare în acest domeniu.

”Din PNRR am început amenajarea acumulărilor permanente şi nepermanente pentru a îmbunătăţi situaţia din bazinele hidrografice şi avem un plan de împăduriri de 56.000 ha. În cadrul întâlnirii cu ministrul Daea, am stabilit că vom lucra împreună pentru a găsi soluţii pentru dezvoltarea pisciculturii, atât în apele interioare, cât şi în zona maritimă”, a mai transmis ministrul Mediului.

Tanczos Barna a afirmat că ”mediul înconjurător nu poate fi protejat fără contribuţia agriculturii, la fel cum agricultura sustenabilă nu poate fi concepută fără protejarea naturii”.

”Avem o colaborare bună cu ministrul agriculturii, Petre Daea şi împreună căutăm soluţii pentru protecţia mediului şi nevoile sectorului agricol”, a adăugat ministrul.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Cica doneaza austriecii lui Iohannis cu tot cu radacina …

 2. G4, va blochez si eu domeniul, direct din ISP. E deja prea exagerat.

  • *marș…

 3. V-au tras ****Gradatii**** de urechi ?

 4. Poate ca ar trebui sa platiti ‘Cloud’-ul ala. :))

 5. De ce nu sunt obligați cei care au taiat pădurile să și pună puieți în loc?

 6. BECAUSE THE PEOPLE ARE NOT AWARE THAT THEY HAVE THE CHOICE !

 7. E clar daca se implica Petre Oaia.

 8. În 30 de ani doar ați distrus, tăiat, furat. La nivel de discuție o sa rămână sau în cel mai bun caz chemați televiziunile când plantati 5 copaci care se vor usca repede și gata.

 9. Un hot si un incompetent vor sa sifoneze banii de impaduriri

 10. TB si nea Oaie, o gluma sinistra a speciei umane…💩💩💩

 11. Grăbiți-vă, că până găsiți voi soluții, Buhaiul Iohannis și cei 3 mormoloci (Orban, Alexe și Câțu) vor fi împădurit chiar și traseele viitoarelor autostrăzi.

  Are-o gură cât o şură,
  Fost-o mare ministreasă,
  Făcea gafă după gafă.
  Ochii mari şi bulbucaţi,
  Dar nu-i cea care-i ţestoasă.

  Şi nici cea care-i în lacăt.
  Nu-i nici ‘naltă și nici mică.
  Strigă-ntruna oac, oac, oac!
  Aţi ghicit, e o… Ralucă.

  O ghicitoare cât o țară!

 12. Drujbele s-au pus pe împădurire și asasinat ursuleții! 🤮🤮🤮
  O să-i votez și data viitoare!!!

 13. Acuma calculeaza cum sa isi imparta padurile.

 14. Fac impaduriri acum ca sa aiba in cativa ani ce fura si urmasii actualilor parlamentari UDMR, PSD si PNL.

 15. Impaturiti pe banii nostrii ce ati furat in 30 de ani.

 16. Ce atatea strategii si cautat solutii. Doar aveti in fiecare judet directii silvice care iau salariu! Pe datele ca suprafete de paduri taiate, alocati bani pentru refacere in fiecare judet. Si directiile silvice sa raspunda. UDMr ar trebuisa recunoasca in fata legii cat lemn a taiat si exportat si trimis in Hu?!!!

 17. Cei de la Recorder au arătat cat de corupt este și Tanczos Barna atunci când la demis pe șeful Gărzi Forestiere Timișoara, care descoperise multe tăieri ilegale. Ministrul Barna bun prieten cu parlamentarii care au interese in zona respectiva și care exporta lemnul la fabricile de prelucrare austriece. Se spre ca interesele austro-ungare pentru Transilvania încă exista.