G4Media.ro

Tabloul lui Banksy „Show Me the Monet”, inspirat după „Podul japonez”, s-a…

Tabloul lui Banksy „Show Me the Monet”, inspirat după „Podul japonez”, s-a vândut la o licitaţie cu 8,4 milioane de euro

„Show Me the Monet” este al doilea cel mai valoros tablou al lui Banksy vândut în cadrul unei licitaţii, fiind inspirat după o celebră operă a pictorului impresionist Claude Monet, scrie Deutsche Welle.

Tabloul a fost vândut în cadrul unei licitaţii Sotheby, iar iniţial estimările spuneau că nu poate scoate mai mult de 4 milioane de euro. El a fost cumpărat de un colecţionar din Asia care a dorit să rămână anonim.

Banksy a pictat tabloul în ulei, bazat pe „Podul japonez” al lui Claude Monet, la care a adăugat câteva modificări, precum cărucioarele de cumpărături şi jaloanele aruncate în apele râului.

Banksy a creat opera în 2005, pentru o expoziţie numită „Uleiuri Crude”, în care erau reinterpretate tablouri celebre. La vremea respectivă, a spus cu privire la operă: „Adevăratul rău făcut mediului înconjurător nu este provocat de artiştii de graffiti şi de adolescenţi băuţi, ci de marile industrii şi de arhitecţi leneşi”.

Este al doilea cel mai bine vândut tablou al lui Banksy, după cel licitat în 2019, „Parlamentul Degenerat”, care s-a dat cu aproape 11 milioane de euro.

Banksy, al cărui nume real nu a fost niciodată dezvăluit oficial, şi-a început cariera realizând graffiti pe clădirile din Bristol.

sursă: DW // sursă foto: captură The Guardian

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. RO după ce că n-are Târgul de carte Gaudeamus, şi-a pierdut şi tradiţia burgheză antebelică a Salonului Oficial de Toamnă. Iar colecţionari s-ar găsi, care nu mai ştie ce să facă cu banii.

    • S-ar găsi “colecționari care nu mai știe ce sa faca cu banii” dar conform reguli gramaticale de trei simpla ar trebui sa fie maxim 50, ca peste se spune “ care nu mai știu ce sa facă cu banii”!

    • Regulii*, mama ei de articulare

    • Fiind baiet, paduri cutreieram- fiind analfabet, pe altii ii corectam.

  2. Aveți dreptate și, corect, ar fi trebuit sa verific încă o data ceea ce am postat, fiindcă autocorectorul carte nu știe. Va multumesc pentru cuvintele alese! Da, in principiu, aveam dreptate! O zi buna va doresc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.