G4Media.ro

Tabloul de Picasso găsit la Tulcea – o farsă a unor producători…

Tabloul de Picasso găsit la Tulcea – o farsă a unor producători de teatru din Belgia

Găsirea de către o scriitoare româncă a tabloului de Picasso într-o pădure din Tulcea a fost o farsă, scrie Digi 24, care citează televiziunea olandeză de stat. Farsa a fost regizată de producătorii unei piese de teatru din Belgia pentru a-și promova spectacolul.

Mira Feticu, scriitoarea care a găsit copia tabloului semnat de Picasso, a spus că producătorii piesei de teatru au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de la un muzeu din Rotterdam.

Scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda şi trei din România, dar numai românca şi un prieten de-al ei au căzut în capcană și au anunțat autoritățile.

Cei care au pus la cale gluma şi-au anunţat printr-un e-mail victimele şi au povestit că farsa este inspirată din piesa de teatru „Copia adevărată” care a avut premiera joi la Anvers. În scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri, scrie Digi 24.

Foto: Scriitoarea Mira Feticu (Pagina personală de Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Eu cred că a pus botișorul și Feticu la farsă. Ce bine a jucat partea aceea cu ‘descoperirea’ pachetului, cum a rîcîit ea solul reavăn al pădurii cu degețelele și cu un bețișor!

 2. Era de asteptat sa fie teapa !
  Jaful din muzeul din Roterdam a avut loc acum 3 ani iar panza sau hartia nu s-ar fi pastrat si nu ar mai fi putut fi recuperata dupa atata timp. La radacina unui copac este cel mai prost loc de a ascunde un tablou…asta nimai daca nu vrei sa putrezeasca. Copacul era marcat cu vopsea rosie mult mai recent. Ce hot intreg la cap marcheaza locul cu vopsea rosie numai daca nu doreste ca cineva sa-i gaseasca „comoara” ?
  Ar fi frumos din partea celor care au facut farsa sa le plateasca biletele de avion pentru ca i-au pus pe drumuri degeaba.
  Mai mult…si cu politia cum ramane ?
  Nu se autosesizeaza ?

 3. Adica un cacat.

 4. Hoțul mioritic este cel mai spurcat bandit…isi arde si pe ma-sa pentru doi lei.