G4Media.ro

Sute de turişti îşi petrec weekend-ul la schi, pe Valea Prahovei /…

Sursa foto: Facebook / Gondola Sinaia

Sute de turişti îşi petrec weekend-ul la schi, pe Valea Prahovei / La Sinaia, nu mai sunt locuri în parcarea amenajată la staţia de plecare a telegondolei către Cota 1400

Sute de turişti îşi petrec weekend-ul la schi, în staţiunile de pe Valea Prahovei. La Sinaia, parcarea amenajată la staţia de plecare a telegondolei către Cota 1400 din Masivul Bucegi a devenit neîncăpătoare încă de la primele ore de funcţionare a instalaţiei, administratorii telegondolei recomandându-le turiştilor să folosească taxiul sau mijloacele de transport în comun, informează News.ro.

Numeroşi turişti petrec sfârşitul de săptămână la munte, unde practică schi sau snowboard, după ce weekend-ul trecut instalaţiile de transport pe cablu au fost oprite din cauza rafalelor de vânt.

Sâmbătă, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu de la Sinaia au anunţat că nu mai sunt locuri în parcarea amenajată la staţia de plecare a telegondolei care urcă din staţiune la Cota 1400 din Bucegi şi mai departe la Cota 2000, unde este amplasat domeniul schiabil. În aceste condiţii, turiştii au fost sfătuiţi să nu urce la telegondolă cu autoturismele personale, ci să folosească autobuzul ori taxiul.

La Sinaia, la Cota 2000 sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Genune, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2 şi Începători deservită de banda de la Cota 2000.

Cele două teleschiuri au început programul cu public şi funcţionează până la 15:50 – Teleschi Valea Soarelui, respectiv 15:45 – Teleschi Călugărul, în timp ce gondola care coboară de la Cota 2000 funcţionează până la ora 16:30, dacă permit condiţiile meteo.

Pârtia Drumul de Vară, deservită de telegondola care urcă la Cota 1400, este închisă din cauza stratului foarte subţire de zăpadă.

Sursa foto: Facebook / Gondola Sinaia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Cu trenul se ajunge în 1-2 ore din București la Sinaia, Busteni, Predeal.

  • Corect. 1h20 Buc. N-Sinaia. Sezonul trecut am inceput sa schiez cu trenul. Din gară cu autobuzul T5 sau vis-a-vis de hotel Carpați autobuzul T3 urcă până la 100 de m de telegondolă. Acolo, pt un baccis de 10 lei poți să îți lași ghiozdanul și încălțămintea la centrul de închirieri din parcare. Voila. Train and ski.

  • La cat de aglomerat e dn1 nu sunt cateva sute, mai degraba cateva mii.

 2. Daca ii prinde viscolul pe acolo sa vezi tipete si mieunaturi ca saracii de ei….

 3. Lucruri banale inainte-adica sa mergi in vacanta,sa iei cina la restaurant,sa socializezi au devenit un privilegiu doar pentru unii:)))
  Merci Arahate pentru segregarea sociala prelungita Luna de Luna.
  Ne vedem la vot!!!

 4. sute de turisti, juma betivisti!