G4Media.ro

Sute de peşti au murit pe Jiul de Vest / Autorităţile investighează…

Sursa Foto: Gorjeanul.ro

Sute de peşti au murit pe Jiul de Vest / Autorităţile investighează cauzele, lipsa de oxigen din apă una dintre ipoteze

Sute de peşti au murit pe râul Jiul de Vest în zona localităţii Aninoasa, autorităţile de mediu, specialiştii de la Apele Române şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) încercând să determine cauzele care au dus la producerea acestui incident, a declarat luni, pentru Agerpres, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Dorel Bretean.

Potrivit acestuia, analizele la probele de apă prelevate din râu, de la faţa locului şi din zona Preparaţiei de cărbune Coroieşti, sunt în parametri normali.

Din acest motiv investigaţiile se vor extinde în direcţia verificării conţinutului de oxigen din apă, în calcul fiind luată o posibilă scăderea a acestuia, determinată de vremea foarte caldă şi de debitul mic al Jiului de Vest.

„Am solicitat DSVSA Hunedoara să preleveze probe de apă şi să facă o analiză a conţinutului de oxigen. De asemenea, i-am rugat să efectueze şi necropsia mai multor peşti pentru a stabili cauzele pentru care aceştia au murit”, a menţionat comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara.

În plus, Administraţia Bazinală a Apelor Jiu va trimite la un laborator din Bucureşti probe de peşti pentru un examen toxicologic, în condiţiile în care analizele de apă recoltate din Jiul de Vest au fost bune.

Autorităţile de mediu vor continua, şi în zilele viitoare, acţiunile necesare pentru determinarea cauzelor mortalităţii piscicole de pe râul Jiul de Vest şi identificarea unui poluator, dacă va fi cazul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Tot timpul e lipsa de oxigen cauza, in special cand autoritatile corupte apara poluatorii generosi cu acestea…

 2. Am citit pe news.ro că peștii sunt morți de sâmbătă dimineață, dar numai luni s-au dus să ia probe de apă. Au așteptat să se mai dilueze, de-aia.

  În același articol scria că localnicii au observat pești morți doar în aval de Preparația Coroiești, deci e clar că acolo s-a poluat cu ceva. Culmea tupeului, să spună că în amonte de preparație era oxigen, dar în aval nu era.

 3. Asta cu lipsa de oxigen sa le-o spuneti lui cutu…. daca nici raurile de munte nu sunt oxigenate, atunci care?

 4. Se braconeaza cu var si carbid.

 5. Ăștia de la autoritățile de mediu din Hunedoara nu-si fac treaba. Tot timpul aerul este poluat, iar dacă vrei sa raportezi ceva trebuie sa documentezi cazul pe timpul si pe banii tai, de parca ei nu vad bătaia de joc. De ce mai sunt plătiți atunci?

 6. Niste controale riguroase cu DNA pe fir ar desfiinta caracatitele acestea cu increngaturi la stat… Adica iau bani publici, dar si „atentii” de la poluatori.

 7. Sigur nu era alta sursa ? Niste amoniac ‘alunecat’ de Das Industrie ? Soda caustica ? Ceanuri(cel mai probabil) ? Nu mai are apa oxigen … Pai aia nu mai e apa, baieti …

 8. Autoritatile de mediu din Hunedoara sunt profund corupte si absolut nepasatoare fata de mediu si responsabilitatile pentru care sunt platite.
  De ani de zile saboteza aplicarea prevederilor legale care protejeza raurile, in loc sa apere natura, protejeza afaceristii care distrug mediul pentru bani.
  Situatia hidrocentralei de la Raul Alb este folosita in Europa drept exemplu despre modul in care NU trebuie s aprocedeze autoritatile.
  APM hunedoara incalca cu buna stiinta legile care protejeza mediul.