G4Media.ro

Sute de persoane pasionate de hipism, aşteptate la Galopiada secuiască de la…

sursa foto: visitcovasna.com

Sute de persoane pasionate de hipism, aşteptate la Galopiada secuiască de la Moacşa, județul Covasna

Concursul hipic „Galopiada secuiască”, programat în perioada 21-23 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, va atrage şi în acest an câteva sute de persoane din ţară şi străinătate care vor putea asista la tradiţionalele curse de galop, precum şi la demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie şi tir cu arcul călare, transmite Agerpres.

Potrivit organizatorilor, vineri seară, începând cu ora 21, va avea loc repetiţia generală cu public a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta, iar deschiderea oficială a celei de XIII-a ediţii a Galopiadei va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

„În acest sfârşit de săptămână, între 21-23 iunie, nechezatul cailor va răsuna din nou pe Dealul Pivniţele Mari din Moacşa (…) Vineri seara, de la ora 21, publicul va putea participa la repetiţia generală a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta. După deschiderea oficială de sâmbătă dimineaţă, va avea loc a treia ediţie a Olimpiadei Gobe, la care vor concura echipe formate din câte patru membri din Târgu Secuiesc, Moacşa, Păpăuţi, Sfântu Gheorghe, Sovata şi Zagon”, se arată într-un comunicat de presă, remis marţi AGERPRES.

Conform sursei citate, sâmbătă seara, publicul poate viziona opera-rock „Cucerirea patriei”.

„În producţia semnată de Szucs Istvan şi Koltay Gergely, regizată de Pinter Tibor, istoria maghiarilor va prinde viaţă, de la migraţie până la „Jurământul de sânge”. Acesta a fost, conform tradiţiei, un pact între conducătorii celor şapte triburi maghiare. A fost considerată a fi prima constituţie nescrisă a naţiunii maghiare. Vor participa cântăreţi talentaţi, oferind un spectacol impresionant. Scene de cascadorii nemaivăzute şi tir cu arcul călare vor completa producţia şi vor garanta o experienţă teatrală de neuitat, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi”, menţionează organizatorii.

Duminică, începând cu ora 12, va avea loc concursul de îndemânare a husarilor, urmat de un spectacol de dansuri populare, o demonstraţie de luptă medievală prezentată de Ordinul Grifonului de Aur şi o cursă cu ogari. Semifinala Cursei Gobe va începe de la ora 16, iar după Cursa Husarilor, programată la ora 16,15, va avea loc finala cursei Micul Cavaler. Finalele Cursei Gobe şi Galopiadei Secuieşti vor începe la ora 18, iar în închiderea evenimentului va concerta trupa „Uj Bojtorjan” din Ungaria.

Pe parcursul celor trei zile, pe platoul de pe dealul Pivniţele Mari din Moacşa vor avea loc şi o serie de programe permanente, cum ar fi ateliere pentru copii, expoziţii, demonstraţii de scrimă şi un târg meşteşugăresc.

Galopiada secuiască este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează