G4Media.ro

Sute de persoane au participat la înmormântarea tânărului din orașul Gomel, Belarus,…

Sute de persoane au participat la înmormântarea tânărului din orașul Gomel, Belarus, care fusese arestat în timpul manifestațiilor împotriva președintelui Aleksandr Lukaşenko

Sute de persoane au venit, duminică, în oraşul Gomel din Belarus, la înmormântarea unui tânăr care fusese arestat în timpul manifestațiilor împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko – relatează dpa. După ce a fost arestat, tânărul a murit la spital.

Oamenii au depus flori şi au aprins lumânări, după cum se poate vedea în imaginile canalului de ştiri Telegram. La fotografiile tânărului de 25 de ani au fost ataşate baloane, relatează Agerpres.

Mama tânărului acuză poliţia pentru moartea fiului ei, care suferea de o boală de inimă. El a fost arestat pe 9 august, când au avut loc alegerile prezidenţiale. Tânărul a murit la spital, când se afla în custodia poliţiei.

Poliţia a confirmat decesul abia miercuri şi a precizat că medicii legişti vor stabili cauza decesului.

De la alegerile prezidenţiale controversate de duminică trecută, în întreaga țară au avut loc nenumărate proteste împotriva conducerii autoritare a lui Aleksandr Lukaşenko. În ciuda revoltelor sociale, Lukașenko se agaţă în continuare de putere, bazându-se pe sprijinul Rusiei.

Lukașenko susține că a câștigat „detaşat” al şaselea mandat în fruntea statului, duminica trecută.

Acţiuni majore de protest sunt aşteptate în cursul după-amiezii în capitala Minsk, dar şi în alte oraşe ale ţării. Sâmbătă a avut loc o altă înmormântare, a unui protestatar care a murit la Minsk. Potrivit autorităţilor, acestuia i-a explodat în mână un dispozitiv exploziv pe care voia să-l arunce asupra forţelor de ordine. Mulţi se îndoiesc însă de versiunea oficială a evenimentelor care au dus la moartea lui.

Sursa Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Belorusii nu par a fi rusi. Nu au conformatia anatomica a rudelor lor mai mari cu profil public pe internet.

  2. Am platit destul !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.