G4Media.ro

Sute de civili au fost executați sumar la începutul războiului, afirmă ONU

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Sute de civili au fost executați sumar la începutul războiului, afirmă ONU

Sute de civili au fost executați sumar în Ucraina în primele luni ale invaziei țării de către forțele rusești, constituind „probabile crime de război”, a declarat joi Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, citat de Le Monde.

Comisia de anchetă a ONU a înregistrat 441 de execuții sumare și omoruri în trei regiuni din Ucraina între începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie și 6 aprilie, a declarat Türk, prezentând un raport Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (HRC). În această perioadă, în 102 orașe și sate din regiunile Kiev, Cernihiv și Sumy, au fost documentate asasinatele a 341 de bărbați, 72 de femei, 20 de băieți și opt fete, se arată în raport.

„Cifrele reale sunt probabil mai mari și lucrăm pentru a verifica încă 198 de crime în aceste regiuni”, a declarat Înaltul Comisar. „Avem indicii puternice că aceste execuții sumare documentate ar putea constitui o crimă de război: ucidere intenționată”, a spus el.

„În unele cazuri, soldații ruși au executat civili în centre de detenție improvizate”, a spus el. „Alții au fost uciși la fața locului după un control de securitate, la intrare sau în interiorul locuințelor lor sau în curți, chiar și atunci când victimele au ridicat mâinile și nu reprezentau nicio amenințare”, a continuat Înaltul Comisar. Bărbații și băieții au reprezentat 88% din totalul victimelor, „sugerând că au fost vizați în primul rând din cauza sexului lor”. În plus, vehiculele blindate rusești au tras asupra clădirilor, ucigând civili în casele lor.

Înaltul comisar a declarat că OHCHR continuă să documenteze încălcări ale drepturilor civililor în zonele de conflict în afara perioadei acoperite de acest raport.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Sa rezumam!!
  Au fost executati sumar. Adica fara motiv sau judecata, asa i?
  Bun , „probabil sunt crime de raz.b.oi”
  Cum adica probabil?? Ori i a executat sumar, ori nu??
  Nu sunteti siguri? Daca nu sunteti siguri de ce faceti aceste afirmatii, acuze??

  • @ Corect! – Iar ai aparut pe aici, bai, postac deficient… Du-te nu intunericul tau, ascunde-te! Nu ai nici cea mai mica idee despre limbajul oficial diplimatic, de fapt, tu nu prea stii nimic din realitatile de pe lumea asta, stii doar textul pe care ti-l transmite schizofrenicul ala de la kremlin.

  • Kafcone, reciteste ce ai scris si corecteaza!!
   Stiu ca esti tafnos, dar nici asa!!

  • @Corect! : Gonoi de ciolovec rusificat. Rusky debyl.

  • #corect….sumar înseamnă exact creierul tau,îmbrăcat fff sumar!

 2. Nu e niciun postac. Este un masochist care și a dat seama ca doar din poziția asta, proruseasca, își baga lumea pla n el! Mai ia și câte-o plăcută ca i pervers!

  • Nea DeVito, dupa limbaj, ai caracterul si inteligenta identice cu inaltimea faimosului actor!!
   Sa stii ca te am laudat!!

  • @Corect!: Gonoi, intelegi ca dupa ce moare putin, o sa fiti vanati, da?

 3. Alt gonoi rusky debyl; esti personalitatea cealalta a lui Infect!

 4. Putin, foarte putin. Nu cred ca le ajung ucrainienilor nici pana la degetul mic cand vine de executii sumare ale civililor. Dar, e cool sa tii cu diavolul