G4Media.ro

Surse: Studenții vor începe în toamnă cursurile față în față, decizie luată…

Surse: Studenții vor începe în toamnă cursurile față în față, decizie luată în ședința de la Cluj a Consiliului Rectorilor

Toate facultățile vor începe în toamnă cursurile față în față, cu menținerea unor reglementări de protecție în contextul pandemiei COVID-19, au decis rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor de la Cluj, potrivit surselor Edupedu.ro. Dacă în toamnă România va fi în afara stării de alertă, toți studenții se vor prezenta la cursuri.

Conform surselor Edupedu.ro, ministrul educației a susținut la Cluj că nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor on-line după terminarea stării de alertă. Potrivit acestuia, Legea educației în vigoare nu prevede posibilitatea desfășurării cursurilor în format online, deci licența, masteratul, doctoratul nu se pot desfășura hibrid decât în situația în care este vorba despre stare de alertă sau de urgență.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ăștia se gândesc de pe acum la ridicarea stării de alerta in toamna:))).

  2. Titlul corect. În toamnă cursurile facultăților vor fi majoritar în online. Starea de urgentă are șanse 0% să fie ridicată în contextul noilor cazuri cu tulpina delta și a viitoarelor cu tulpina delta plus. Să nu ne bazăm pe cifrele mici de acum. Mică e și rata de vaccinare. Unii care o au mult mai mare deja au probleme. Să luăm în calcul și venerabila vârstă a profesorilor universitari, unii nevaccinați, dar care vor vota și ei în cadrul senatului universitar.

  3. Totusi sa nu uitam ca aproape 30% din bugetul Clujului e sustinut de studenti si majoritatea profesorilor au apartamente care isi asteapta chriasii…..nu cred ca decizia e gandita In spiritul sanatatii publice, este doar pt repornirea anumitor ramuri economice din oras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.