G4Media.ro

DOCUMENT Decizie CNSU: Pacienții infectați cu COVID-19 vor putea fi transferați și…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

DOCUMENT Decizie CNSU: Pacienții infectați cu COVID-19 vor putea fi transferați și în Germania

O ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență este în desfășurare duminică, la prânz.

Specialiștii au supus la vot Hotărârea nr. 96 privind propunerea abilitării Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor de Interne, prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență, de a semna acordul de transfer al pacienților infectați cu COVID-19 în Germania:

  • ”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 31 octombrie 2021, Hotărârea nr. 96 prin care MS și MAI, prin DSU, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienților în Germania”.

Hotărârea CNSU poate fi consultată aici.

 

știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Și cum procedam? Vin ei sa ne ia de acasă sau mergem noi la aeroport? Sa nu va fie frica, sunt vaccinat și am și certificat. Am 7 zile de când sunt infectat. Va scriu din mall Băneasa.

    • E bine, esti aproape de aeroport.

    • Vlad
      Îmi tot ștergea comentariile ieri un frustrat de la g4cenzura.
      Conform calcu.lelor tale, chiar dacă 5% de vaccinați la risc a ajuns după 5 luni la 20%, tot ar însemna că procentul de protecție al dozei 3 față de nevaccinați e peste 98%, lucru contrazis de realitatea înconj.u.răt.oare, și chiar de statistica ultimelor săptămâni din România.

    • @mario Stai linistit, ti-am citit vreo 3-4 comentarii sterse la articolul respectiv. Si mie mi-au sters vreo doua in care iti raspundeam. Ideea e ca n-a zis nimeni ca nu scade nivelul de protectie in timp. Din contra, studiile au demonstrat exact asta, ca protectia scade in timp. De asta se face booster.

      Ca riscul creste in timp de la 5% la 20% sau la alta valoare e alta discutie. Depinde de timpul trecut de la ultima doza, de persoana vaccinata, de vaccinul facut, inca se fac studii pentru a stabili exact cu cat scade protectia pe fiecare grupa de varsta si tip de vaccin dupa un anumit numar de luni. Dar in mare se stie deja care e tendinta.

      In orice caz, protectia ramane ridicata, asa cum demonstreaza cifrele din Romania inaintea inceperii administrarii dozei booster. Chiar si la un calcul simplist reiesea ca protectia la deces la vaccinati era de peste 80% in ultimele luni in Romania, poate chiar peste 90%, daca tinem cont si ce grupe de varsta erau vaccinate mai mult.

      Si prin Anglia vad cifre similare, riscul de deces a fost de peste 4 ori mai mic in ultima luna la vaccinati fata de nevaccinati, insemnand peste 75% protectie. Cifrele arata foarte bine, avand in vedere ca pentru aprobare un vaccin trebuie sa ofere minim 50% protectie.

      Si se pare ca in mare israelienii au nimerit-o cu momentul la care au inceput sa administreze doza 3. Poate chiar ar fi fost bine un pic mai devreme, pentru a atenua si mai mult valul de lunile trecute.

      La Moderna care a demonstrat o protectie mai puternica, se pare ca protectia ramane ridicata un timp mai lung, deci teoretic booster-ul ar fi necesar mai tarziu. Dar, probabil pentru a nu complica lucrurile, in general autoritatile au stabilit 6 luni minim intre doze, in majoritatea tarilor, indiferent de tipul de vaccin folosit initial. Eventuale diferentieri a fost facute in functie de varsta persoanelor sau starea lor de sanatate si alti factori de risc.

      Si nu vad cum ar contrazice realitatea din Romania afirmatiile din acel articol de ieri, pentru ca inca nu ai statistici in Romania despre infe.ctarile, spitalizarea sau decesele celor care au primit si doza booster, fata de cei complet nevaccinati, sau fata de cei vaccinati doar cu primele doze. Cata vreme nu ai astfel de date, nu poti spune ca realitatea contrazice ceva.

      Nici macar despre cei vaccinati cu primele doze nu avem statistici suficient de detaliate in Romania, nu mai vorbim de booster. Probabil vor mai trece cateva luni pana cand vom putea calcula ceva despre booster in Romania, chiar si aproximativ.

      Problema e ca singurul argument cu care ai venit in comentariile sterse a fost, daca reducem la esenta ce spuneai, ca „nu-ti vine sa crezi ca e asa”. Dar nu ai nicio dovada concreta, si sunt studii si date care dovedesc contrariul.

    • Dar de studiul Israelian care a calculat că protecția după trecerea prin Covid e de de 6-13 ori mai mare decât după 2 doze de vaccin îți aduci aminte ?
      Asta e problema mea, nu are logică să fie limitat la 180 de zile Certificatul verde după boală, iar cel la cei cu „schema completă” care e incompletă e nelimitat.
      Argumente ?

    • Da, imi aduca aminte de acel studiu israelian, care n-a fost inca publicat. La fel cum imi aduc aminte si de cel englezesc care a zis ca protectia e cam la fel si dupa vaccinare si dupa boala. Si de cel american recent care a zis ca e de 5,49 ori mai mare protectia dupa vaccinare decat cea dupa boala.

    • Studiul meu, pe personalul unui spital mare de stat din București și un spital privat din București :
      – niciun reinfectat din câteva zeci trecuți prin boală ; unii dintre ei s-au vaccinat la un moment dat, ulterior, mulți doar pentru certificat
      – zeci de infectați dintre vaccinați cu 2 sau chiar 3 doze; e drept, mai mult de jumătate dintre vaccinați nu s-au infectat, iar expunerea e mare în spitale.

      Nu am nici un dubiu că imu.nitatea după trecerea prin boală e mai puternică.
      E logic să fie așa, după boală apar antico.rpi împotriva mai multor structuri virale (anti N, anti S, probabil anti En.velope), apar an.ticorpi IgA, care pro.tejează muc.coa.sa, apar limfocite T de memorie (studiu Nature). Posibil și celulele NK, a căror mod de acțiune e puțin înțeles, să ajute după ce virusul a trecut prin or.ga.nism.
      La vaccin apar doar anti.corpi anti S.

  2. sa vezi de-acum inghesuiala la imbolnaveala voluntara

  3. Da, dar numai pentru demnitari si prietenii lor, asta e Romania pana la urma, restul nu contati, mai ales cei care ati votat PSD si PNL.

  4. Interesant e care e criteriul pentru transfer in Germania. Trebuie sa existe unul. Sau?

  5. Bolnavii astia, in mare majoritate antivaccinisti, anti globalizare, anti UE, sunt deacord sa fie tranferati in Germania, centrul globalismului european? Sosoaca, simion, teodosie nu se opun?

    • De acord cu tine aici, cine plătește asigurări în România, să fie tratat în România.
      E o exagerare transferul în străinătate, au avut mai mult de 1 an și jumătate să pregătească sistemul sanitar.

  6. Studiul meu, pe personalul unui spital mare de stat din București și un spital privat din București :
    – niciun reinfectat din câteva zeci trecuți prin boală ; unii dintre ei s-au vaccinat la un moment dat, ulterior, mulți doar pentru certificat
    – zeci de infectați dintre vaccinați cu 2 sau chiar 3 doze; e drept, mai mult de jumătate dintre vaccinați nu s-au infectat, iar expunerea e mare în spitale.

    Nu am nici un dubiu că imunitatea după trecerea prin boală e mai puternică.
    E logic să fie așa, după boală apar anticorpi împotriva mai multor structuri virale (anti N, anti S, probabil anti Envelope), apar anticorpi IgA, care protejează mucoasa, apar limfocite T de memorie (studiu Nature). Posibil și celulele NK, a căror mod de acțiune e puțin înțeles, să ajute după ce virusul a trecut prin organism.
    La vaccin apar doar anticorpi anti S.