G4Media.ro

SURSE Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2…

Sursa foto: presidency.ro

SURSE Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie / Este prima vizită oficială în țara noastră în calitate de Rege

Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Potrivit acestora, vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și principesa Margareta împreună cu Principele Consort. Este prima vizită în România în calitate de Rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după încoronare.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla au fost încoronaţi sâmbătă, 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra. Regele Marii Britanii este un promotor al României și se declară un admirator al Transilvaniei, unde deține proprietăți.

Casa deținută de Regele Charles la Viscri, numită în continuare Casa Prințului de Wales din Viscri, s-a redeschis pentru vizitare începând cu data de 1 aprilie. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește la început de sezon două noi expoziții speciale: expoziția „Cos pentru o cauză” a asociației Semne Cusute, care vorbește despre modă și activism inspirat de tradiție, și cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”, pe lângă expoziția permanentă de artă și carte botanică ”The Transylvania Florilegium”, potrivit unui comunicat de presă.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Vine sa-si ia tainul cum ar zice Base’.

  2. Are treaba la Viscri nu la Cotroceni! 🙂

    • Satenii de la Viscri chiar erau cam suparati ca Printul Ciarls nu prea mai da pe-acasa de cand si-a gasit servici in Anglia

  3. El 3 băiat de treabă, nu știe că aici avem multe p_ramatii!

  4. Ne cerem scuze de pe acum pentru declaratiile fikusoide de la prezidentul Zero, de genu’: Azi…AZI e luni. Si maine va fi marti!