G4Media.ro

Surse: PSD susține că măsurile economice propuse de Florin Cîțu ar costa…

sursa foto: Pexels

Surse: PSD susține că măsurile economice propuse de Florin Cîțu ar costa bugetul 30,5 miliarde de lei

PSD a estimat impactul bugetar al principalelor măsuri propuse de președintele PNL, Florin Cîțu, rezultatul fiind de circa 30,5 miliarde lei, potrivit surselor G4Media. E vorba despre scăderea TVA și CAS (contribuțiile la asigurările sociale, reținute din salariul brut), precum și compensările din energie.

Cîțu a propus reducerea CAS cu 5 puncte procentuale și a TVA general cu 2 puncte procentuale. Impactul bugetar estimat de PSD pentru cele două reduceri de la 1 iunie până la 31 dececembrie 2022 ar fi de 17,2 miliarde lei la reducerea CAS și 3,8 miliarde lei la reducerea TVA, ceaa ce înseamnă un impact bugetar de 21 miliarde lei pe șase luni.

În ceea ce privește propunerile PNL pentru criza energiei – vouchere pentru consumatorii vulnerabili, compensarea taxelor de transport, distributie, cogenerare și certificate verzi, plus reducerea TVA la energie și gaze, PSD a calculat un impact bugetar net de minus 9,5 miliarde lei pentru perioada aprilie-decembrie 2022. E vorba de un impact bugetar negativ de 13,5 miliarde lei pentru perioada aprilie – decembrie 2022, echilibrat de încasări suplimentare de 4 miliarde lei.

Potrivit calculelor interne ale PSD, într-un astfel de scenariu deficitul bugetar ar creste de la 5,8% din PIB la 8,1% din PIB, iar economia romaneasca ar intra in criza bugetara in maximum 6 luni.

PSD arată că 30,5 miliarde lei, cât reprezintă impactul agregat al acestor masuri, înseamna echivalentul colectării bugetare din impozitul pe salarii și venit pe tot anul 2022 sau ar îinsemna că investitiile pe tot anul 2022 să scada de la 6,8% din PIB la 4,4% din PIB. (sursa foto: Pexels)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

 1. Pai cu programul de ciordit PNDL3/Anghel Saligny (prin ingroparea de tevi prin care nu va curge niciodata nimic si turnat asfalt direct peste noroi) se sifoneaza 50 miliarde de lei. Acolo nu a avut PSD nimic de comentat, pentru ca e de furat impreuna cu PNL si UDMR.
  Acum, PSD devine brusc grijuliu cu banii publici.
  PNL si PSD se bat zilnic in popu.lisme, dar nu iau practic nicio masura, iar romanii sunt jefuiti in continuare…

  • Milogule leghenbistoid, cum le știi tu pe toate…. BINE CĂ VEȚI DISPĂREA DUPĂ URMĂTOARELE ALEGERI

 2. ĂSTA TREBUIA LINȘAT IMEDIAT DUPĂ ACHIZIȚIA CELOR 120 DE MILIOANE DE D0ZE!

 3. Asa arata guvernarea maretei coalitii de mare „succes” PSD-PNL, de care e „multumit” dl Haos: zombiliticul liberal propune masuri FARA sa calculze IMPACTUL bugetar, apoi vine PSD si calculeaza Impactul bugetar urias(evident!) si in final masurile vor fi respinse!
  Romanii inteleg bine: mareata coalitie NU vrea sa ia masuri care sa ajute Consumatorii casnici si industriali, pentru ca aceste SCUMPIRI ajuta Bugetul de stat aflat in mare foame de BANI!
  Uite-asa ne mint de luni de zile, FARA sa faca ceva!

 4. Pensiile speciale pe cand vor fi taiate sa reprezinte ceva la buget? Dar salariile minime ale romanilor sunt mai importante decat ale latrailor din fruntea tarii care nu misca un pai.

  Land of choice, f210gura colacu’ si catzu.

 5. Psd sustine, dar uita sa precizeze ca masurile propuse de PSD au costat bugetul cu 3005 miiarde lei. Orbservati diferenta dintre „ar costa” si „au costat”.

 6. Așa cum era Catu, că de suportat nu îl suport, când a fost primul ministru economia românească a avut creștere economică în pandemie. De când sunt la butoane ciolacii, avem recesiune.

 7. Reducerea CAS si a TVA ului, nu va avea nici un efect in privinta reducerii preturilor la raft, si al economiei pt cetatean .
  Motivul explicat de 2 prieteni, unul patron de butic de cartier , si altul de la tara , din o comuna , foarte bucurosi ca astfel le va creste profitul . Motivul :
  – Preturile la raft vor ramane ca si acum, nemodificate , pt ca vor inventaria stocul de marfa, vor reduce TVA ul colectat de la cetatean , si cu aceasi valoare redusa a TVA , vor mari adaosul comercial , si vor vinde la pretul vechi, cel care era mai mare !!!!!!
  Va creste insa f mult profitul propriu , respectiv cu : TVA ul + CAS ul diminuat din salariul brut !!!!!
  – Cine va ai pierde pierde ? Statul din colectarea mai mica de TVA si CAS !!!!
  Asa se intampla intotdeauna cand reducerea taxelor din preturi nu este facuta si o plafonare de pret cu aceasi valoare !!!!°
  Astia sunt guvernantii nostrii .
  Cine seamana se aduna . Adica.
  Dl Citu si dl Ciolacu .
  Bravo lor, cum spun cei 2 prieteni, mici patroni de butic ai mei.

 8. Dacă ați scădea Pensiile Speciale, Pensiile Armate și salariile alea nesimțite, cu siguranță se vor găsi bani.