G4Media.ro

Surse: Profesorii vor primi între 3% și 8% în plus la salariu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Surse: Profesorii vor primi între 3% și 8% în plus la salariu în luna februarie, pentru salariul din ianuarie. Personalul nedidactic ar urma să primească creșteri de 10% / Pentru 2023, Ligia Deca anunța în decembrie creșteri de până la 24% pentru personalul din școli

Pentru salariul din ianuarie, profesorii vor primi între 3% și 8.5% în plus în luna februarie, în timp ce personalul nedidactic va avea creșteri de 10%, potrivit surselor Edupedu.ro. Conform acelorași surse, funcțiile de conducere din școli și inspectorate nu au primit majorare, deoarece erau pe maximum din lege.

La sfârșitul anului trecut, Ligia Deca a anunțat că, pentru anul 2023, creșterile salariale ale profesorilor sunt moderate. De asemenea, Deca a mai anunțat creșteri salariale de până la 24% pentru personalul din școli. Nu e clar dacă aceste creșteri sunt prinse deja în bugetul pentru 2023 sau sunt planuri pentru următoarea lege a salarizării.

Amintim că miercuri, 1 februarie, principalele sindicate din educație, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“, vor protesta în fața Guvernului. – detalii aici

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Inflatia e 17%, politrucilor li se dau sporuri de 25-50%, iar profesorilor li se arunca cu scarba un 3%!
  Daca profesorii accepta noua asta umilinta inseamna ca s-au intalnit ho.tii (guvernantii) cu pro.stii (dascalii)! 😀

 2. Mizerabila aia servila de ministra nici nu merita menționată, o sa rămână doar o amintire tristă pentru acest minister unde ani la rând a fost o bătaie de joc asupra cadrelor didactice.
  Dacă aceștia din urma nu iau măsuri și nu blochează sistemul până primesc un salariu decent ( așa cum s-a întâmplat cu medicii ) atunci niciodată nu o sa se schimbe nimic in bine pentru viitorul țării ăsteia .

 3. Sindicate cumpărate, profesori sluji. Stați și înghițiți.

 4. Ligia Deca = sluga pe feud

 5. Munciti in alea 4 luni/an de vacanta platita!?!

  • De ce nu te faci profesor? Ai luat Bacalaureatul?

  • In vacanță se organizează examenul național, bacalaureatul, se corectează lucrări, se învață pentru titularizare, se dau examene de grad. La toate acestea participă profesorii în acele luni de vacanță.

 6. De ce nu te faci și tu profesor? Ai luat Bacalaureatul?

 7. Salariul pentru activitatea din luna ianuarie se dă în februarie. Ca să înțeleagă și Ionuț.

 8. Cu mărirea asta ajungem, în sfârșit, la salarii de 5.000 €.