G4Media.ro

SURSE Neînțelegeri între PSD și PNL legate de Primăria Bacău. Liberalii îl…

Foto: Sergiu Sechelariu / Facebook

SURSE Neînțelegeri între PSD și PNL legate de Primăria Bacău. Liberalii îl vor pe Sergiu Sechelariu, PSD îl vrea pe Valentin Ivancea

Ședința de luni a coaliției PSD-PNL s-a încheiat fără rezultat în privința candidaturilor la Primăria Bacău, acolo unde PSD îl vrea candidat pe actualul șef al Consiliului Județean, Valentin Ivancea, în timp ce liberalii l-ar prefera pe Sergiu Sechelariu, potrivit surselor G4Media.

Miza la Bacău este înfrângerea actualului primar Lucian Stanciu Viziteu, membru USR. Bacăul este unul dintre municipiile importante în care USR are primari.

În 27 martie, Comitetul Politic Judeţean al PSD Bacău a validat miercuri cele 94 candidaturi pentru funcţia de primar şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Social-democratul Valentin Ivancea, actualmente preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost desemnat să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Bacău din partea alianţei PSD-PNL, dar decizia finală urmează să fie luată de conducerea de la centru a alianței.

Ivancea este susținut de Dragoș Benea, șeful organizației județene PSD Bacău și unul dintre cei mai influenți lideri locali social-democrați.

Sergiu Sechelariu este fratele fostului primar Dumitru Sechelariu. În 2011, președintele în funcție de la acel moment, Traian Băsescu, spunea că Sergiu Sechelariu a fost cel care l-ar fi turnat pe fostul premier Adrian Năstase într-unul dintre dosarele penale ale acestuia.

În 2004, Sergiu Sechelariu a demisionat din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor în guvernul Adrian Năastase, la câteva zile după ce presa declarase că a luat bani din bugetul altor județe și a favorizat Bacăul, oraș condus de fratele său, Dumitru Sechelariu.

„Anul acesta vom avea un număr de primari cuprins între 60 şi 70. Dar nu acesta este scopul în sine. Scopul este să facem treabă după ce câştigăm alegerile locale. Ne apasă responsabilitatea acestor nominalizări şi ne dorim să reconfirmăm faptul că suntem cea mai puternică, omogenă şi eficientă organizaţie din judeţ, politic şi administrativ’, a declarat într-o conferinţă de presă eurodeputatul Dragoş Benea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează