G4Media.ro

SURSE Motivele invocate de Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru pentru respingerea…

Sursa foto: Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

SURSE Motivele invocate de Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru pentru respingerea proiectului de OUG care dădea fonduri europene spitalelor pentru reabilitare: sintagma „unități spitalicești” și referința exclusivă la secțiile ATI

Proiectul de ordonanță de urgență privind alocarea de fonduri europene pentru reabilitarea spitalelor, despre care fostul ministru Nelu Tătaru spunea în urmă cu două zile că este pe masa Guvernului încă din luna noiembrie a fost respins de ministerul condus de acesta în două rânduri, motivele invocate fiind legate sintagma „unități spitalicești” și referința exclusivă la secțiile ATI, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Proiectul de OUG a fost elaborat de Ministerul Fondurilor Europene și a fost trimis spre avizare inclusiv Ministerului Sănătății, întrucât viza sistemul medical.

Ministerul Sănătății a întors de două ori proiectul la Ministerul Fondurilor Europene, în noiembrie și în decembrie, cu mențiunea „neavizat”.

Proiectul viza acordarea de fonduri pentru reabilitările din secțiile ATI. Ministerul Sănătății a întors însă proiectul, susținând că nu ar trebui să fie vizate doar secțiile ATI, potrivit surselor G4Media.ro.

A doua oară, deși proiectul nu se mai referea exclusiv la secțiile ATI, Ministerul Sănătății a obiectat că este folosită sintagma „unități sanitare” în loc de „spitale”, au relatat aceleași surse.

Citește și

Guvernul a aprobat alocarea a 50 de milioane euro din fondurile europene pentru reabilitarea spitalelor / Ordonanța de urgență elaborată în noiembrie s-a blocat pe circuitul de avizare, după ce Ministerul Sănătății a respins-o de două ori

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Probabil că la Ministerul Sănătății draftul a fost citit prima dată de „Dorel” iar a doua oară de „Georgel” …