G4Media.ro

SURSE: Maia Sandu va veni peste două săptămâni la congresul PPE de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

SURSE: Maia Sandu va veni peste două săptămâni la congresul PPE de la București, în contexul tensionării situației din Transnistria

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va veni peste două săptămâni la congresul Partidului Popular European (PPE) de la București, în contexul tensionării situației din Transnistria, au declarat surse guvernamentale.

Vizita va avea loc în contextul în care administrația separatistă de la Tiraspol a convocat pentru 28 februarie un congres extraordinar al tuturor aleșilor din republica nerecunoscută. Un opozant al regimului transnistrean a anunțat că la acest congres conducerea prorusă de la Tiraspol ar putea cere alipirea la Rusia.

Congresul PPE va avea aloc la București, în perioada 6 – 7 martie. Vor participa toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și toți comisarii europeni care fac parte din familia politică.

În 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...