G4Media.ro

Surse: Echipa lui Dacian Cioloș discută despre formarea unui nou partid: ”Proiectul…

Surse: Echipa lui Dacian Cioloș discută despre formarea unui nou partid: ”Proiectul stă în voi. E timpul pentru o reconstrucție nouă!”

Fostul președinte PLUS și USR, Dacian Cioloș, discută luni seară posibilitatea creării unui nou partid politic într-o întâlnire cu mai mulți lideri PLUS, potrivit informațiilor G4Media. Alături de colegi europarlamentari, din care îi amintim pe Dragoș Tudorache și Ramona Strugariu, aceștia discută despre ideea de a forma un nou partid în jurul echipei de cinci europarlamentari.

”Este foarte important să o facem în acest context. Ați văzut și voi ce s-a scurs în presă deja. Putem merge altfel mai departe. Nu este important dacă eu sunt sau nu președinte. Eu am pus pe masă un program care a rezultat din discuțiile cu voi”, a explicat Dacian Cioloș, potrivit surselor G4Media.

Ideea ar fi ca ei să susțină crearea partidului și a unor noi lideri. ”Trebuie să formăm lideri în țară pe care noi îi vom susține de afară. Nu uitați simbioza intern/extern”, a explicat Dragoș Tudorache.

Dacian Cioloș a susținut în cadrul discuțiilor că nu vrea să fie președinte al partidului.

Planul este ca în primă fază să se creeze un site unde să fie urcat un viitor statut al partidului, potrivit surselor citate.

Tudorache a vorbit în întâlnirea de luni seară despre pașii ce trebuie urmați. În primul rând, demisia din USR. ”Actul demisiei va fi însoțit de o comunicare publicului și membrilor în care explicam motivele. Apoi vom anunța lansarea unui nou proiect politic. Veți vedea un site unde vor apărea linii care vor contura ce viziune de conținut vom avea”, a precizat Tudorache.

Până la ora publicării acestui articol nu a fost luată decizia formarii unui nou partid, deocamdată se poartă discuții în acest sens.

Dacian Cioloș a fost cel de-al 64-lea prim-ministru al României, a fost Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

A ocupat fost președinte al PLUS și USR, după fuziunea cu PLUS.

Pe 26 ianuarie 2019, la prima convenție națională a PLUS, Cioloș a fost ales președinte al partidului. Din februarie 2019, Dacian Cioloș este copreședinte al Alianței 2020 USR-PLUS alături de președintele USR, Dan Barna.

În 1 octombrie a fost ales președinte al USR PLUS cu 50.9% în urma turului II. În primul tur a obținut 46.0%.

A demisionat din partid în februarie 2022 motivând că reformele interne îi sunt blocate de echipa din conducerea partidului.

Dragos Tudorache a fost judecător și șef al Cancelariei premierului și apoi ministru de interne în Guvernul Cioloș în perioada 6 septembrie 2016 – 4 ianuarie 2017.

Imediat după înființarea PLUS pe 15 decembrie 2018, Tudorache s-a înscris în acest partid și a candidat în alegerile interne ale acestuia pentru alegeri europarlamentare din 2019, fiind ales europarlamentar.

Ramona Strugariu este fost membru PLUS, actual USR, europarlamentar. A fost în perioada 2015 – 2019 asistent parlamentar și șefă de cabinet la Elena Macovei. În plus față de atribuțiile sale de comisie, Strugariu este susținătoare a intergrupului pentru combaterea corupției al Parlamentului European.

Sursa foto: Dragoș Tudorache / Facebook

Citește și

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mai bine ar propune reducerea TVA la carbune, ca asta este „viitorul”.