G4Media.ro

OFICIAL Două cazuri de infectare cu tulpina din UK a coronavirusului, confirmate…

OFICIAL Două cazuri de infectare cu tulpina din UK a coronavirusului, confirmate astăzi în București. Niciuna dintre persoane nu a călătorit în afara țării

UPDATE: Ministerul Sănătății a confirmat depistarea în București a celor două cazuri de infectare cu tulpina descoperită inițial în Marea Britanie și precizează că niciuna dintre persoane nu a călătorit în afara țării.

Și alte probe sunt în curs de secvențiere la laboratorul Institutului Matei Balș.

Ministerul Sănătății precizează că, în aceste condiții, a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”.

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Știrea inițială: Două cazuri de infectare cu tulpina coronavirusului depistată în premieră în Marea Britanie au fost confirmate, vineri, în București, potrivit surselor G4Media.ro.

Pentru depistarea noilor tulpini este necesară realizarea unei analize de laborator care durează câteva zile.

Potrivit surselor citate, astăzi a venit confirmarea de infectare cu varianta coronavirusului pentru două persoane din Capitală. Tulpina detectată pentru prima dată în Marea Britanie este mult mai contagioasă decât varianta originală a virsului.

Depistarea acestor cazuri vine în condițiile în care rata de infectare este în scădere în București. Capitala e ieșit de miercuri din scenariul roșu, pentru prima dată de la începutul lunii octombrie.

La această oră este convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență care discută despre renunțarea la unele restricții în Capitală.

Până acum, în România a mai fost confirmat un caz cu noua tulpină, în 9 ianuarie. Este vorba despre o tânără din Giurgiu, care nu ar fi călătorit în afara țării.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Păi ce poți comenta?! Poate depinde de ADN ARN-ul fiecărei persoane! Mna,sau de „bucătăria” fiecăruia dintre noi….a respirat aerul dinspre vest ?

  2. Genial,bine ca au deschis restaurantele si toate pacanele,sa se duca naibii de prosti

  3. …si de luni se ridica o parte din restrictii… Bravo mai incompetentilor.

  4. Mai terminati cu tulpina britanica!
    Nu s-au semnalat modificari accentuate ale trendurilor infectarilor in Europa, cu exceptia Spaniei, unde precis de la tulpina lui Boris au crescut infectarile.
    In Mareata Britanie se pare ca s-a plictisit (tulpina) ca au numarul de cazuri in scadere.

    • In UK a scazut numarul de cazuri dupa mai bine de o luna de lockdown toatal,nu vrajeala de la noi din primavara,ceea ce nu stiu daca ar fi de dorit la noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.