G4Media.ro

SURSE Cum decurg negocierile pentru candidaturile la primăriile sectoarelor din București între…

sursa foto: Colaj G4Media

SURSE Cum decurg negocierile pentru candidaturile la primăriile sectoarelor din București între PNL, USR, PLUS și PMP. Numele posibililor candidați

Clotilde Armand (USR – sectorul 1) și Ciprian Ciucu (PNL – sectorul 6) sunt la acest moment candidații cei mai siguri ai taberei non-PSD în București, iar candidaturile pentru celelalte patru sectoare sunt încă negociate între PNL, USR, PLUS și PMP, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Negocierile au început cu o propunere a liberalilor respinsă de USR: patru sectoare pentru PNL / PMP, două sectoare pentru USR – PLUS. Cei din USR – PLUS au respins varianta, arătând că sondajele îi plasează pe primul loc în București, și acum discuția se îndreaptă spre paritate (trei candidați pentru USR PLUS, trei pentru PNL), potrivit surselor citate.

Un alt punct de divergență este cooptarea PMP în această posibilă alianță pentru București. În timp ce liberalii vor să includă și partidul condus de Eugen Tomac în discuții, pentru a evita pierderea unor voturi de dreapta, USR PLUS susțin că PMP a pactizat cu administrația Firea și nu ar trebui luată în calcul.

Publicitate electorală

Pe de altă parte, ignorarea PMP-ului, care ar putea defila cu un candidat propriu la București în cazul în care va fi exclus din viitoarea alianță, ar reprezenta un risc prea mare pentru candidatul susținut de PNL, USR și PLUS, în condițiile în care alegerile se vor desfășura într-un singur tur.

În cazul parității la candidaturile pentru sectoare există mai multe variante de lucru, cu câteva puncte fixe însă. Astfel, una dintre variante e cea în care USR PLUS vor desemna candidații pentru sectoarele 1, 2 și 3, în timp ce liberalii au desemna candidații pentru sectoarele 4,5 și 6, urmând să cedeze către PMP una dintre primării.

Dacă se păstrează această variantă, candidații comuni ar putea fi Clotilde Armand (USR, Sector 1), Radu Mihaiu (PLUS) pentru Sectorul 2, Ana Maria Ciceală (USR – Sectorul 3), Ștefănel Marin (PMP – Sectorul 4), Dan Croitoru (PNL – Sectorul 5) și Ciprian Ciucu (PNL – Sectorul 6), au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

E posibil însă ca, pe parcursul discuțiilor, să apară permutări între candidații la sectoare, dat fiind că PLUS și-ar dori să desemneze candidatul comun la Sectorul 5.

”Negocierile sunt încă la început. Dacă va exista o înțelegere privind paritatea între cele două mari blocuri ar putea fi folosit sistemul de tip fermoar la candidaturile pentru Consiliul general – adică un candidat de la blocul PNL/PMP urmat de un candidat de la blocul USR PLUS”, a declarat pentru G4Media.ro un lider liberal.

Negocierile au loc pe fondul desemnării lui Nicușor Dan drept candidat al USR, susținut de PNL, pentru Primăria Generală.

Context. Camera Deputaților a adoptat luni proiectul de lege care prelungește mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale şi judeţene până la 1 noiembrie. Același proiect reglementează că Parlamentul va stabili data scrutinului electoral pentru locale. Data posibilă a alegerilor este 27 septembrie, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Foto: Ciprian Ciucu și Clotilde Armand

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. Mai importante sint consiliile. Fara majoritati anti-psd acolo se alege praful de orice idee buna.

  • Privitor la stirea cu mugur isarescu. Isarescu nu a vrut sa devalorizeze leul, l-au santajat, nu a cedat, iar institutia de santaj numita c.n.s.a.s. (fosta securitate ceausista), il acuza de colaborare cu securitatea.
   Dar el nu a colaborat cu securitatea, a colaborat cu ofiteri de securitate, care acum au pensii speciale militare si multi dintre ei au functii in statul roman. Iar c.n.s.a.s. e de acord cu asta, la fel ca presa scrisa si televiziunile

  • @ABC :))) Ce ai spus? Isarecu nu a vrut sa devalorizeze leul? Pai sti ce inflatie am avut prin ’92-’93? El i-a ajutat pe Iliescu si Petre Roman cu inflatia aia, ca daca nu intram in faliment datorita hotiei si incompetentei.

  • @ADani,
   Pai in ’92-’93, cand a fost de acord, nu l-au desconspirat. L-au tot santajat. Iar acum daca a fost incapațânatisarescu, l-au desconspirat.
   Dar el a colaborat cu oameni din securitatea ceausista, cu ofiteri. Ofiterii aceia acum au pensii militate specialw, sunt bine mersi si unii au si functii in statul roman. Iar cnsas si presa si politicienii sunt de acord cu asta. E vinova numai isatescu, cel care era strans cu usa de ofiterul de securitate, nu si ofiterul dee securitate.
   Cei cate l-au desconspirat pe isarescu, sa spuna numele si a celor carora isarescu le dadea notele informative si sa spuna si ce pensii au acei ofiteri acum si ce pozitii in statul roman. Ofiterii de securitate ceausisti care au facut politie politica (adica toti), militienii ceausisti si cei care au tras in popor la revolutie, sunt protejati de statul roman si iau si pensii speciale

  • @ADani,
   Pai in ’92-’93, cand a fost de acord, nu l-au desconspirat. L-au tot santajat. Iar acum daca a fost incapațânat isarescu, l-au desconspirat.
   Dar el a colaborat cu oameni din securitatea ceausista, cu ofiteri. Ofiterii aceia acum au pensii militate speciale, sunt bine mersi si unii au si functii in statul roman. Iar cnsas si presa si politicienii sunt de acord cu asta. E vinovat numai isarescu, cel care era strans cu usa de ofiterul de securitate, nu si ofiterul de securitate (care il strangea cu usa).
   Cei cate l-au desconspirat pe isarescu, sa spuna numele si a celor carora isarescu le dadea notele informative si sa spuna si ce pensii au acei ofiteri acum si ce pozitii in statul roman. Ofiterii de securitate ceausisti care au facut politie politica (adica toti), militienii ceausisti si cei care au tras in popor la revolutie, sunt protejati de statul roman si iau si pensii speciale

 2. vom sti la alegeri, exact, daca bucurestenii chiar sunt oameni cu demnitate, sau pesedisti

 3. Da-le Doamne minte.
  In toate orasele mari trebuie sa existe asa ceva.
  Poate scapam de infectia asta numita psd si sa ne vedem de viata noastra.

 4. ciucu macar e specialist, are prieteni in domeniu prin strainatatecare au zis ca vin gratis sa il ajute. clotilde ce pregatire are? ea va fi varza ca primar

  • Ai citit un pic CVul lui clotilde armand?
   Ai idee ca a absolvit MIT? Sau de pozitiile de conducere pe care le ocupa de 20 de ani incoace?
   Pleaca ma si plimba ursul, vorbesti doar din auzite. Sa stii ca voi doar aduceti prejudicii pnlului -pe care incercati sa-l sustineti- cand emiteti asemenea ineptii.

  • Clotilde Armand va fi varză ca primar,
   asta e o glumă creata de primarul pzd actual și adulatorii lui!

   Adio furtișaguri din bani publici, va trebui sa munciti pentru bani!

  • II stiu pe amandoi si pot sa-ti spun ca Ciucu e bun, dar Clotilde e chiar mai buna. O sa vedeti.

  • Nimeni care se ascunde prin politica nu e bun de nimic. Niciun om decent si capabil n-ar lua bani de la niciun stat in 2020 sub forma de salariu.

  • @asd:
   Ce le stii tu ca un om mare ?!!

   PS. De ce nu recunosti ca ai idiosincrasii fata de USR si in special fata de Clotilde ! In realitate nu stii nimic despre ea !

  • Ohohoh, avem standarde extrem de inalte, dupa zeci de ani de jaf, distrugere, borduri, panselute, economate, faliment RADET, cvasi-faliment STB, hotie , incompetenta si mizerie. Adica dupa Oprescu si Vanghelie, dupa Mutu si Poteras, dupa Chiliman, Ontanu si Manescu, dupa Firea si Mutu si lista poate sa continue iar si iar. Daca justitia ar functiona pe bune, ar fi cam prapad in lista asta, ar trebui sa mai facem o aripa la Rahova.

   Alegerile dreptei pentru Bucuresti (daca sunt pe bune!) sunt excelente cel putin pentru sectoarele 1, 2 si 6: Clotilde Armand (USR, Sector 1), Radu Mihaiu (PLUS) si Ciprian Ciucu (sector 6). Ar fi bine si pe termen lung si pentru Bucuresti, si pentru ei, toti cei trei au material bun pentru politica, ca avem nevoie ca de aer de alti oameni in politica de nivel inalt.

   Eu sper din totu sufletul meu mic si negru ca PNL, USRPlus si PMP sa poate duce negocierea cu bine pana la capat pentru Bucuresti. Ar fi rusinos pentru ei sa nu o poate face.

   Iar PNL si USRPlus ar putea o idee mai mult: sa faca o lista a oraselor unde PSD pare de nebatut (Moldova, sudul tarii, Oltenia) si sa negocieze lista asta oras cu oras, pentru a avea un singur candidat (exemplu: ia tu Craiova, da-mi mie Pitestiul si Slatina). Daca merg separat, e clar ca e inutil. Ar putea sa mai primenim si noi orasele alea…

  • @asd,

   Clotilde a absolvit MIT, cea mai buna universitate din lume, deci este net superioară din punct de vedere intelectual majorității politrucilor ce s-au perindat prin politica românească.
   CV-ul ei este online; poți vedea ca a deținut funcții de leadership in multe companii mari si are experiența ca membru al Parlamentului European.
   Este supracalificata, iar singurul motiv pentru care ar renunța la potentialele joburi plătite cu 40,000 RON luna pe care le-ar primi dacă ar lucra in sectorul privat, pentru unul de doar 12,000 RON/ luna + ura si atacurile defăimătoare care însoțesc o astfel de funcție, este dorința sinceră de a schimbe lucrurile in bine pentru cetățeni.

  • Armand a absolvit ingineria oceanica. Ar fi buna de pescar, nu de primar.

 5. E bine ca le-a trantit realitatea in fata, PNL nu e nr 1 in Bucuresti!

  Chiar si impartirea pe jumatate e cam mult pentru PNL, chiar daca vor oferi PMP-ului unul sectoare!

  Cand a fost vorba de furtișaguri toate partidele s-au unit cu PSD, de la ALDE la PMP si PNL! Stim ce poame sunt!

 6. Nu e posibil in circumstantele actuale, dar Clotilde Armand era perfecta pentru PG, e mult peste toti ceilalti.

  • Ai putintica rabdare, stimabile! Asta e primul pas spre a avea o clasa politica ceva mai curata si mai uscata, cum zice reclama.

   Trebuie ca astfel de oameni sa intre in administratia locala, la primarii de sector e perfect. Sau in orase mici/medii. Acolo vor arata ce pot (daca pot, evident) mult mai repede decat in legislativ sau prin parlamentul european.

   E primul pas si trebuie facut. Dinozaurii trebuie pensionati cat mai repede. Strict legat de ce zici: daca are material, Clotilde Armand are destul timp sa fie si PG. Sa castige ea inainte sectorul 1.

 7. PMP a votat cot la cot cu PSD si ALDE in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si in consiliile locale de sector.

 8. Dan Tudorache va câștiga la 1, pentru că doar declarativ o vor susține liberalii pe Clotilde Armand, mie îmi miroase iar a blat.

 9. Clotilde Armand nu a mai pierdut o dată sectorul 1?

 10. Clotilde Armand îi stă în gât PNL-ului, PNL nu vrea să piardă mina de aur care este Sectorul 1.

 11. La Sectorul 2 nu era Popescu? Avea șanse. La 1 nu va fi acordat votul unui europarlamentar, Tudorache a fost aproape dd toți bătrânii în pandemie, iar pe Negoiță nu îl detronează nimeni. La 5 s-ar putea să iasă Piedone.

 12. Cine-s ăia care candidează la 1, 2 și 3? Nu a auzit nimeni de ei, nu cumva e blat cu PSD?

 13. Radu Mihaiu este președintele USR Sector 2 și candidatul comun USRPLUS.