G4Media.ro

Surse: Comandanții militari și premierul Netanyahu nu au fost consultați înainte de…

Sursa foto: iai.co.il (Israel Aerospace Industries)

Surse: Comandanții militari și premierul Netanyahu nu au fost consultați înainte de atacul israelian care a ucis trei fii ai liderului Hamas

Forțele israeliene nu s-au consultat cu comandanții superiori sau cu premierul Benjamin Netanyahu înainte de a ucide trei fii ai liderului Hamas Ismail Haniyeh, potrivit presei israeliene, citată de Sky News.

Nici Netanyahu și nici ministrul apărării Yoav Gallant nu au fost informați în prealabil despre atac, care a fost coordonat de armata israeliană și de serviciul de informații Shin Bet, au declarat înalți oficiali israelieni pentru agenția de presă Walla.

Aceștia au precizat că fiii liderului Hamas au fost vizați în calitate de combatanți și nu pentru că erau rude ale acestuia.

Armata israeliană nu a comentat rapoartele potrivit cărora patru dintre nepoții lui Haniyeh au fost uciși de asemenea în atac.

Uciderea rudelor lui Haniyeh a adăugat o potențială complicație la negocierile menite să asigure încetarea luptelor din Gaza în schimbul eliberării celor 133 de ostatici israelieni despre care se crede că sunt încă reținuți de teroriști.

Cu toate acestea, Haniyeh a declarat că Hamas a avut cereri „clare și specifice” pentru a accepta o pauză a luptelor. „Inamicul va avea iluzii dacă va crede că țintirea fiilor mei, în punctul culminant al negocierilor și înainte ca mișcarea să trimită răspunsul său, va împinge Hamas să își schimbe poziția”, a declarat Haniyeh miercuri.

Apelurile globale pentru o încetare a focului au crescut pe măsură ce războiul a intrat în cea de-a șaptea lună, dar au existat puține semne de progres în cadrul negocierilor.

Hamas cere încetarea ofensivei israeliene, retragerea forțelor israeliene și permisiunea ca palestinienii strămutați din Gaza să se întoarcă la casele lor.

Israelul dorește să asigure eliberarea ostaticilor, dar afirmă că nu va pune capăt războiului până când Hamas nu va fi distrus ca forță militară și că încă plănuiește să atace orașul Rafah din sud, unde s-au refugiat peste un milion de civili.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...