G4Media.ro

SURSE Coaliția a decis ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare proiectele de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE Coaliția a decis ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare proiectele de legi cu măsurile fiscale și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii

Coaliția a decis ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare proiectele de legi cu măsurile fiscale – noile taxe, impozite și reducerile de cheltuieli – și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii, au declarat pentru G4Media.ro surse din coaliție.

Proiectele urmează să fie adoptate astfel încât măsurile să poată intra în vigoare la 1 octombrie, așa cum au agreat guvernanții cu Comisia Europeană.

Principalele măsuri fiscale care vor fi asumate de Guvern:

Impozitul pentru microîntreprinderi: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei, impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri. Pragul 2: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri

Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% e introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri, a mai spus Boloș.

Scutirea de impozit în IT, agricultură și industria alimentară se aplică doar pentru venituri lunare brute sub 10.000 lei.

Mai multe produse vor aplica TVA de 9% în loc de 5%, iar altele de 19% în loc de 9%.

Cresc accizele la țigarete și produse alcoolice.

O nouă taxă, respectiv un impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare: clădiri cu valoare individuală sau cumulată peste 2.500.000 de lei sau autoturisme de peste 375.000 lei.

O nouă taxă pentru companii, respectiv „ajustorul fiscal pentru impozitul pe profit”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. câtă foame și grabă. de la 1 octombrie. de ce nu de la 1 septembrie direct

  2. OMV in continuare sta linistit? nu-l atingeti ca va doare?

  3. Eu propun ca tot ce facturam de la 1 octombrie sa fie incasat direct de stat. Apoi sa ne dea el de acolo ceva, cat considera. Ce sens are sa incasam noi si apoi sa platim la stat.

  4. Anul trecut PNL au produs o gaură de 7% in buget! Mie-e teamă că gaura produsă de PSD va fi mai mare! Dar hei, trebuie să ne obișnuim cu asta PSD-PNL-UDMR-AUR sunt rusofili și antiromâni, era de așteptat!

  5. Cât mai încet, să nu ne zdruncinam!

  6. Cum era aia cu predictibilitatea fiscala? :))))
    Hai ca merge sa schimbam legea in 10 zile…. ca de ce nu?