G4Media.ro

Sunt unele zone unde nu s-a înţeles ce înseamnă intrarea României în…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sunt unele zone unde nu s-a înţeles ce înseamnă intrarea României în Air Schengen, susține președintele Iohannis: „Voi avea o discuţie foarte serioasă cu ministerele”

Există zone în care „nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat dacă are cunoştinţă despre o serie de disfuncţionalităţi care au apărut în Air Schengen şi despre controale efective pe aeroporturile din Paris şi Viena la avioane cu pasageri care veneau din România.

Iohannis a susţinut o conferinţă de presă înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

„În ce priveşte Air Schengen, am auzit că sunt unele zone unde nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în spaţiul Air Schengen. Voi avea o discuţie foarte serioasă cu ministerele care trebuie să se ocupe de aceste chestiuni şi să găsim soluţii rapide, sigur, pe cale diplomatică”, a arătat şeful statului.

Mai mulţi europarlamentari români au reclamat că li s-au cerut documentele pe aeroport după intrarea României in Air Schengen.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat pe 8 aprilie că a ajuns la Viena cu avionul, unde a fost „supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner”, deşi România a intrat de mai bine de o săptămână în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene.

„Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisii Europene, dacă va dori votul meu, să acţioneze la CJUE acest abuz de putere”, a scris Tomac pe Facebook, solicitându-i preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „să oprească imediat această formă de discriminare absurdă”.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a afirmat că românii sunt controlaţi în continuare pe aeroporturile Europei.

„Discriminarea continuă, chiar dacă România este în Schengen. Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene şi aeroporturilor din statele membre unde românilor încă li se controlează paşapoartele, deşi din 31 martie ţara noastră este parte din spaţiul unic de circulaţie european pe cale aeriană şi maritimă. Este un abuz clar din partea autorităţilor naţionale respective, nu se poate să fie controale prin sondaj fix la avioanele româneşti, iar control prin sondaj nu înseamnă că verifici toate documentele pentru fiecare dintre cei care călătoresc dinspre România”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Evident ca Aeroportul din Viena. Austriecii nu se dezic de unchiul Adolf, patronul lor.

  2. Cand aud de discutii foarte serioase…imi dau seama ca nu se va intampla nimic. Acest lucruri se rezolva numai numai aplicand aceleasi reguli. Viena a trecut un avion prin ghiseul cu controlul de pasapoarte? Nici o problema. Urmatorul avion de la Viena trece si el prin control, samd. Trebuie sa ne oprim sa ne plangem ca nu ne baga nimeni in seama, ca suntem discriminati…etc. pentru ca aratam ca niste pampalai – deocamandat asa suntem – si slabi.