G4Media.ro

SUA vor să amendeze Space X cu 175.000 de dolari pentru că…

sursa foto: Space X

SUA vor să amendeze Space X cu 175.000 de dolari pentru că nu a transmis date despre siguranță înainte să lanseze unii sateliți Starlink în august 2022

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a propus vineri o sancţiune civilă de 175.000 de dolari împotriva SpaceX, pentru că nu a transmis agenţiei unele date legate de siguranţă înainte de lansarea unor sateliţi Starlink în august 2022, transmite Reuters, citată de News.ro.

FAA a spus că SpaceX trebuie să trimită informaţiile, cunoscute sub numele de date despre traiectoria analizei coliziunilor de lansare, direct agenţiei, cu cel puţin şapte zile înainte de o încercare de lansare.

Datele sunt folosite pentru a evalua probabilitatea ca vehiculul de lansare să se ciocnească de unul dintre miile de obiecte urmărite care orbitează Pământul.

SpaceX are la dispoziţie 30 de zile pentru a răspunde FAA, după primirea notificării de penalizare.

Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sancţiunea propusă este cea mai recentă criză de tensiuni între SpaceX şi FAA, deoarece rapiditatea cu care efectuată compania lansările testează reglementările de lansare şi revenire pe Pământ a rachetelor din SUA.

În 2020, FAA a constatat că SpaceX a încălcat regulamentele de lansare pentru că a permis decolarea unui prototip al rachetei uriaşe Starship a companiei fără a obţine aprobarea datelor cheie care implică raza potenţială a exploziei vehiculului.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Si sa ii inchida si contul de twitter ca nu tine cu Jelenski. Ah nu se mai poate asta :))

  2. Musca e un id!ot util propagandei lui Putler.

    • Musk a achiziționat aluminiu în valoare de milioane de euro de la Rusal, o companie fondată de oligarhul rus Oleg Deripaska si continua sa aiba afaceri cu statul terror1st . Musk e cumparat la bucata de Putin

    • De-abia acum Biden a recunoscut ca exista si Tesla. Decat sa fii impotriva lui mai bine il bagi in seama.

  3. Si asta e abia inceputul pentru Musca lui Putler care viseaza sa invadeze planeta Marte si sa faca el legile acolo. D3mentul asta cu Asp.erger viseaza sa aibe planeta lui.

    • Hai sa iti explic cum vede Musk legile.
      Legile se supun la vot, trec daca au 3 sferturi de voturi si au o valabilitate din start.
      Legile se scot daca 50%+1 sunt de acord.
      Legislatia este din ce in ce mai stufoasa, nu se ocupa nimeni sa faca curatenie.
      Mie personal mi se pare extraordinar un asemenea sistem.
      Avand in vedere ca trimitem toti tractoristii in parlament care isi voteaza salariile si pensiile speciale eu zic ca am avea de castigat.

  4. Articol publicat special ca să agite neuronul postacilor usristi

  5. Cine este acest Florin care murdărește zilnic comentariile cu expresii vulgare.Administratorul acestui site nu vede ce scrie acest bolnav needucat ?Chiar sa te bălăcești in mocirla zilnic și să nu îl blocheze? Mi se pare suspect