G4Media.ro

SUA și România anunță amplasarea unui simulator al noului reactor nuclear modular…

SUA și România anunță amplasarea unui simulator al noului reactor nuclear modular american la Universitatea „Politehnica”

SUA și România au stabilit luni amplasarea la Universitatea Politehnica din București a unui simulator reactor nuclear de mici dimensiuni (SMR), potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București.

Acest anunț vine ca urmare a Acordului inter-guvernamental de cooperare cu privire la programul de energie nucleară al României (IGA), semnat în decembrie 2020. România și compania americană NuScale au semnat atunci un acord pentru amplasarea unui reactor nuclear de mici dimensiuni, o tehnologie nouă și care încă nu a fost implementată în România.

Subsecretarul de stat pentru Controlul Armelor și Securitate Internațională, Bonnie Jenkins, a declarat: „Astăzi, îmi face plăcere să ne îndeplinim angajamentul pe care ni l-am luat prin Pachetul „Nuclear Futures”, pe care l-am anunțat la conferința COP 26 în luna noiembrie, acela de a pune la dispoziția României un simulator SMR care să sprijine programul ambițios pentru energie nucleară al României și obiectivul acesteia de a deveni un centru SMR regional. Nu există un partener mai bun ca România în regiune”. (Foto: NuScale)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. De la teste la implementare e cale lungă.

  2. Reactor nuclear? Nuuuu, nenorociții de americani imperialiști vor să ne omoare, vor să ne radieze. Trăiască putin ciolpvecul pitic!

  3. Sa vedem ce studenti mai raman pe aici…