G4Media.ro

SUA, Regatul Unit, Germania şi Franţa s-au declarat îngrijorate de activităţile nucleare…

SUA, Regatul Unit, Germania şi Franţa s-au declarat îngrijorate de activităţile nucleare ale Iranului și cer guvernului de la Teheran să revină la negocieri

SUA, Regatul Unit, Germania şi Franţa s-au declarat sâmbătă îngrijorate de activităţile nucleare ale Iranului, ele cerând guvernului de la Teheran să revină la masa negocierilor cu comunitatea internaţională, informează AFP şi Reuters.

În marja summitului G20 de la Roma, preşedintele american Joe Biden, premierul britanic Boris Johnson, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron s-au întâlnit sâmbătă pentru a discuta despre strategia viitoare în tratativele cu Iran privind programul său nuclear.

”Suntem convinşi că este în continuare posibil să se ajungă rapid la un acord pentru revenirea la respectarea PAGC pentru a garanta pe termen lung că programul nuclear iranian este destinat exclusiv unor scopuri paşnice şi pentru a avea în vedere o ridicare a sancţiunilor”, indică cei patru lideri într-un comunicat.

”Contăm pe o revenire a Iranului la masa negocierilor. Dar timpul expiră. În Iran are loc îmbogăţirea uraniului şi acest lucru ne îngrijorează profund”, a spus Merkel la finalul întâlnirii.

În 2015, marile puteri mondiale şi Iranul au încheiat un acord istoric, intitulat Planul de acţiune global comun (PAGC) şi menit să împiedice dotarea Teheranului cu bomba atomică. SUA au părăsit unilateral acordul în 2018, în mandatul preşedintelui de la acea vreme Donald Trump.

Iranul s-a declarat în această săptămână pregătit să reia în luna noiembrie negocierile pentru salvarea PAGC.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Gărzile Patriotice Iraniene

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Fuck Iran, and fuck it hard!

    • Diliu este un termen blând pentru tine.ce vrei să arăți?nu a avut tupeu Trump, îmboldit de ginerele kirshner să-i binecuvânteze cu noile bombe aducătoare de libertate.atunci cine?

  2. Si Anglia, Franta etc erau ingrijorate de Hitler, dar au dormit pe ei!Israel trebuie sa se bazeze doar pe EI INSUSI, popor creat pe credinta, speranta si lupta!

  3. Luptă cu Iranul.cred că este este o chestie veche de neuitat pentru khazari.ceva să petrecut în trecut de nu pot uita

  4. Iar au de trăncănit eroisme. Tot așea s-au trezit și cu d-alde Kim cu bombă și rachetă. Tranca-fleanca, are politica de lucru, bruxelu, sac de palavre.