G4Media.ro

SUA: Primul caz de infectare cu varianta Omicron, în California

SUA: Primul caz de infectare cu varianta Omicron, în California

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a fost confirmat în SUA, fiind vorba despre un individ revenit din Africa de Sud, au anunţat miercuri autorităţile sanitare americane, relatează AFP.

Această persoană a fost testată pozitiv în California, a anunţat Centrul de prevenţie şi combatere a bolilor (CDC) într-un comunicat.

Persoana în cauză era „vaccinată şi prezenta simptome uşoare în curs de ameliorare”, a adăugat sursa citată. „Toate persoanele în contact apropiat (cu această persoană) au fost între timp testate negativ”, a mai precizat CDC.

Individul testat pozitiv a revenit din Africa de Sud pe 22 noiembrie.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost clasificată vineri drept „preocupantă” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Varianta a fost deja detectată în circa 20 de ţări, după ce a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi.

Omicron îngrijorează experţii pentru că prezintă noi mutaţii care sunt susceptibile să-l facă mai contagios sau mai rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a stabili dacă într-adevăr situaţia se prezintă astfel, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile abia în următoarele săptămâni.

Sursa foto: gov.uk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Mor de ras, ii baga maine leftarzii iar pe aia la beci. 🤣🤣🤣🤣

  • Cum recunosti postacii?

   Ei adauga comentarii „detasate” si „amuzate”, deoarece chiar si munca de postac e platita la numarul comentariilor si nu la calitatea lor… Ei tot timpul sunt amuzati. Poate si emoticonurile si numarul lor contribuie la acel „numar de caractere minim/postare”. Cel mai important e timpul de reactie, pentru a fi in susul paginii.

   😀😁😆😀😅😅🤣😂

  • Sunt plătiți la cate replici generează fiecare postare.

 2. Omicron pare a fi boala vaccinaților. Să sperăm că Pfizer & co vor produce niște medicamente eficiente împotriva ei.

  • Din păcate pare a trece de vaccin.

   Pe de alta parte nevaccinatii au si ei de ales între Delta si Omicron, sau chiar amândouă, unul după altul.