G4Media.ro

SUA pregătesc un pachet de armament în valoare de 275 de milioane…

Sursa foto: Official White House Photo by Adam Schultz

SUA pregătesc un pachet de armament în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include obuze de artilerie de 155 mm, muniţie aeriană de precizie şi vehicule terestre, au declarat joi trei oficiali americani pentru Reuters, transmite News.ro.

Forţele Moscovei au bombardat luni de zile oraşul Harkov din nord-estul ţării şi au lansat un asalt terestru în nordul regiunii înconjurătoare la 10 mai, ofensivă despre care Kievul spune că a blocat-o deocamdată pe două linii de atac.

Pachetul include în principal muniţii, dar şi vehicule concepute pentru a recupera tancurile dezactivate şi alte echipamente grele de pe câmpul de luptă, un semn că SUA se aşteaptă ca atacurile şi pierderile de echipamente să continue.

Ajutorul în armament, care ar putea fi anunţat chiar vineri, va recurge la prerogativa prezidenţială de retragere, care îl autorizează pe preşedinte să transfere articole şi servicii din stocurile americane fără aprobarea specifică a Congresului în timpul unei situaţii de urgenţă.

Atunci când a aprobat un pachet suplimentar de ajutor de 95 de miliarde de dolari, destinat cu precădere Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, Congresul a autorizat diverse forme de ajutor pentru Ucraina în valoare de 60,8 miliarde de dolari, inclusiv articole din cadrul autorităţii prezidenţiale de retragere a fondurilor în valoare de 8 miliarde de dolari.

Analiştii militari se aşteptau la o creştere a portofoliului de comenzi al RTX, alături de alte companii importante care primesc contracte guvernamentale, precum Lockheed Martin, General Dynamics şi Northrop Grumman, în urma adoptării legii suplimentare de cheltuieli.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Fiecare dolar cheltuit pentru Ucraina inseamna mii de dolari economisiti dupa ce pica Ucraina si salvarea vietilor a mii de soldati Nato care nu trebuie sa se intalneasca cu armata rosie atata timp cat ucrainienii lupta pentru supravietuire.