G4Media.ro

SUA observă „mai multe” forțe rusești care se deplasează în regiunea de…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

SUA observă „mai multe” forțe rusești care se deplasează în regiunea de graniță cu Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că Washingtonul vede „mai multe” forțe rusești deplasându-se în regiunea de graniță cu Ucraina, în ciuda anunțului Moscovei privind retragerea parțială a trupelor, transmite AFP.

„Deși Rusia a anunțat că își mută forțele înapoi în garnizoane, încă nu am văzut asta. De fapt, vedem mai multe forțe care se deplasează în acea regiune, acea regiune de graniță”, a spus Austin, la Varșovia, alături de ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Anterior, șeful Pentagonului a afirmat joi că SUA au observat că Rusia îşi constituie rezerve de sânge, îşi deplasează gradual trupele tot mai aproape de graniţa ucraineană şi suplimentează numărul avioanelor de luptă în acea zonă, a declarat joi secretarul american al apărării, Lloyd Austin, care a negat din nou că până în prezent ar fi început retragerea parţială a trupelor ruse de acolo anunţată de Moscova.

”Îi vedem transferând acolo mai multe avioane de luptă şi auxiliare. În vedem sporindu-şi pregătirea în Marea Neagră. Îi vedem chiar stocând rezerve de sânge”, a spus şeful Pentagonului la sediul NATO din Bruxelles.

”Eu însumi am fost soldat nu cu mult timp în urmă. Ştiu sigur că nu faci astfel de lucruri fără niciun motiv. Şi cu siguranţă nu le faci dacă te pregăteşti să împachetezi şi să pleci acasă”, a argumentat el.

Lloyd Austin a descris drept ”îngrijorătoare” ultimele incidente armate din estul separatist prorus al Ucrainei, unde o şcoală a fost atacată cu obuze, armata ucraineană şi separatiştii acuzându-se reciproc că sunt în spatele atacului.

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sunt curios daca creste salariu unui postac rus in cazul unei invazii. Macar asa, ca pentru asta au muncit pana acu. Sau cum e? Cred ca in imaginea multora postacu rus nu are nevoie de spor ca e mandru de meseria lui. Dar oare e asa?
    Cineva pe aici vrun doritor de “dat din casa”?

  2. Cine sa îi mai creadă pe greci rusi cind aduc daruri

  3. Si eu observ multi americani prosti, dar si mai multi romani, care iau de bune acest articol redactat in nu stiu ce UM.