G4Media.ro

SUA nu îşi schimbă politica privind loviturile ucrainene în interiorul Rusiei, în…

Sursa foto: Știrile Pro TV

SUA nu îşi schimbă politica privind loviturile ucrainene în interiorul Rusiei, în urma atacului asupra spitalului de copii din Kiev

SUA nu vor permite Ucrainei să lovească mai adânc în interiorul teritoriului rus, în urma atacului mortal din 8 iulie, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, în timpul unei conferinţe de presă, potrivit Kyiv Independent, transmite News.ro.

„Nu a existat nicio schimbare în politica noastră. Aţi văzut că preşedintele, în urmă cu câteva săptămâni, a dat îndrumări Ucrainei că poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi ţinte chiar dincolo de graniţă. Acesta este în continuare cazul”, a declarat Kirby reporterilor la 8 iulie. Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat pentru PBS News în iunie că Ucrainei i s-a permis să lovească „oriunde forţele ruseşti trec graniţa din partea rusă în partea ucraineană pentru a încerca să cucerească teritoriu ucrainean suplimentar”. Armata rusă a lovit spitalul Okhmatdyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina, cu o rachetă de croazieră Kh-101, potrivit datelor preliminare obţinute de Serviciul de Securitate de Stat (SBU). Cel puţin două persoane au fost ucise şi 50 rănite, inclusiv şapte copii, potrivit autorităţilor locale. Kirby a adăugat că face parte din cursul lui „Putin de a lovi infrastructura civilă” şi că „nu-i pasă dacă oamenii se află în spitale sau în clădiri rezidenţiale”. În întreaga ţară, peste 170 de persoane au fost rănite, în timp ce cel puţin 37 au fost confirmate ca fiind ucise din cauza atacului rusesc din 8 iulie, a declarat preşedintele Volodymyr Zelensky. În timp ce summitul NATO începe oficial pe 9 iulie la Mellon Auditorium din Washington, Kirby a declarat că va exista „un set foarte puternic de semnale şi mesaje către dl Putin că nu poate aştepta NATO, nu poate aştepta Statele Unite. Vom continua să sprijinim Ucraina”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „Vom continua să sprijinim Ucraina… până cade!” voiau să spună.