G4Media.ro

SUA: Legea care interzicea avorturile în Texas, blocată de un judecător federal:…

SUA: Legea care interzicea avorturile în Texas, blocată de un judecător federal: ”Instanța nu va permite ca această privare şocantă de un drept”

Un judecător federal din Texas a blocat temporar miercuri o lege controversată care interzice majoritatea avorturilor în acest stat, în cadrul unei plângeri depuse de guvernul Biden care a salutat imediat o ”victorie” pentru femeile din acest stat, transmite Agerpres, care citează AFP.

”Această instanţă nu va permite ca această privare şocantă de un drept atât de important să continue încă o zi”, a scris judecătorul Robert Pitman în hotărârea sa, pe care statul Texas o poate contesta.

Texas-ul nu mai poate aplica temporar legea, susţinută de republicani, conform hotărârii.

Ministrul american al Justiţiei, Merrick Garland, a vorbit, într-un comunicat, despre ”o victorie pentru femeile din Texas şi pentru statul de drept”. ”Vom continua să protejăm drepturile constituţionale de toţi cei care încearcă să le submineze”, a subliniat el.

Legea din Texas, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, interzice avortul după ce se detectează bătăile inimii embrionului, la aproximativ şase săptămâni de sarcină, când majoritatea femeilor nu ştiu că sunt însărcinate. Legea nu prevede excepţii în caz de incest sau viol, ci doar în caz de urgenţă medicală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Citatul din titlu nu are sens decât dacă mai înserați la sfârși ”să continue”.

 2. Ca prefata:
  – statul nu are trebui sa interzica avortul, femeile (impreuna cu partenerul) au dreptul inerent de a lua aceasta decizie
  – sunt 100% pro vax, sunt 100% impotriva legilor care te obliga sa faci vax.

  Pentru judecatorul federal: „my body, my choice” right????
  Pai hai sa aplicam asta si pentru vax. Blocati legile care te obliga sa faci vax. Fiecare persoana trebuie sa decida daca si-l face sau nu. Nu suntem o societate colectivista, suntem o societate plina de indivizi, care sunt perfect capabili sa-si asume o responsabilitate ca aceea de a-si face sau nu „the jab”. Just like I did back in April. Am decis ca este ok sa mi-l fac. Ceea ce nu este ok este pasaportul pentru jab.

  • Ba este foarte ok pașaportul verde!

  • Ai dreptul la opinie, desigur.
   Ai considerat insa ca spre deosebire de avort, care nu afecteaza decat persoana respectiva, un nevaccinat pune in pericol toate persoanele din jurul sau?
   Ai protesta si contra obligatiei de a purta centura de siguranta in masina? Si contra obligatiei de a semnaliza si de a da prioritate la volan?
   Libertatea individuala trebuie oare sa primeze in fata responsabilitatii sociale? Dreptul tau la opinie trebuie sa primeze in fata dreptului meu la viata?
   Daca da, foarte bine, dar in cazul in care alegi sa pui lumea in pericol trebuie sa fii exclus social si sa nu mai fii acceptat in mediul in care esti un pericol. Mergi frumos in carantina permanenta sau pe o insula pustie.

  • Avortul este o crima. Afecteaza intreaga societate in ansamblul ei.

 3. @Florin. Cum afecteaza siguranta altor persoane faptul ca eu nu port centura de siguranta?! Ca e posibil sa ma salveze pe mine, e alta chestie. Sa nu-mi spui ca a fost impusa dintr-o imensa dragoste fata de cetatenii „inconstienti”, incapabili de vreo simtire afectuoasa decat pt ei insisi, ca incep sa plang cu sughituri de emotie. Ar fi prea frumos…