G4Media.ro

SUA investighează o posibilă scurgere radioactivă la o centrală nucleară chineză –…

SUA investighează o posibilă scurgere radioactivă la o centrală nucleară chineză – CNN

Guvernul SUA evaluează de câteva săptămâni informațiile despre o posibilă scurgere radioactivă la o centrală nucleară din provincia chineză Guangdong, în apropiere de metropola Shenzhen, transmite CNN. Informațiile inițiale despre posibila problemă au venit de la o companie franceză implicată în operarea centralei nucleare.

Avertismentul venit de la compania franceză mai arată că autoritățile din China au ridicat limita acceptabilă a radiațiilor detectate în zona centralei nucleare Taishan tocmai pentru a evita închiderea acesteia.

În ciuda avertismentului venit de la compania franceză Framatome, evaluarea făcută de administrația Biden arată că situația de la centrala nucleară chineză nu este ”la nivel de criză”, arată CNN.

La nivelul administrației există însă o îngrijorare tradusă prin mai multe întâlniri la nivel înalt, precum și prin discuții la nivel guvernamental cu Franța și China. (Foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „Informațiile inițiale despre posibila problemă au venit de la o companie franceză implicată în operarea centralei nucleare.” Acum intelegem de ce UE nu vrea sa renunte la un acord cu China. Siemens construieste in Iran centrifuge pentru centralele nucleare. Daca mai sapama, mai descoperim ca toate marile firme europene au contracte cu astfel de guverne comuniste si autoritariste.

  • Aici e cheia. Siemens ,Bmw si multe alte firme germane au contracte in China.

  • Cum naiba sa construiasaca Siemens centrifuge in …, nici nu-ti vine sa pronunti ?!?
   Suna ca necuratu’, centrifugele folosesc la imbogatire.
   Daca e asa trebuie sa-mi iau bilet pe una din navele lui Musk spre Marte.
   Toate marile firme au avut contracte cu guvernele astea si pe vremurile de dinainte de ’89, de cand lumea. Economia sa mearga, umbla moartea calare pe matura prin aer, de mai bine de un an, dar restaurantele trebuie sa fie deschise, realism feroce si stiintific.

  • Dezinformezi intentionat Jack. Siemens nu „construieste” cemtrifuge in Iran. Au primit centrifuge de la aliati, printre primii suspecti fiind Pakistan.
   Cand s-a aflat a pornit treaba cu Stuxnet si au profitat de asta. Nu avea contract Iran-ul cu Siemens cumparand de pe eBay centrifuge…

  • Si, daca vrei sa vezi problema realist, e mai bine sa fie francezi, sau americani, canadieni oricare …
   Daca i-ar lasa de capul lor tot ar face centrale nucleare. Gen Cernobil!
   In context: firma franceza tocmai a observat ca chinezii nu prea respecta reteta si exista un risc. Daca nu ar fi fost firma franceza am fi aflat la doua saptamani dupa ce masuratori din Australia sau Suedia ar fi sugerat ca ceva se intampla…
   Iar pcc ar fi zis ca nu-i nimi, doar ca vreo suta de milioane de chinezi au fost stersi de la evidenta populatiei

 2. Daca investiga vreun Marcel Lehel Gucifer, se lasa si cu consecinte, cu torturi, cu lagare etc. Dar aici e vorba de un popor in forma de popor si va rezulta maculatura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.