G4Media.ro

SUA discută cu producători de energie pentru aprovizionarea Europei dacă Rusia invadează…

Sursa foto: Pixabay

SUA discută cu producători de energie pentru aprovizionarea Europei dacă Rusia invadează Ucraina

Statele Unite sunt implicate în discuţii cu ţări şi companii importante producătoare de energie din întreaga lume cu privire la o posibilă reorientare a livrărilor către Europa dacă Rusia invadează Ucraina, au declarat marţi oficiali înalţi ai administraţiei Biden, citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Într-o discuţie cu reporterii, oficialii nu au menţionat ţările sau companiile specifice cu care au discutat pentru a asigura un flux neîntrerupt de energie în Europa pentru restul iernii, dar au spus că includ o gamă largă de furnizori, inclusiv vânzători de gaz natural lichefiat (GNL).

Reuters a relatat la începutul acestei luni că oficialii Departamentului de Stat discută despre planuri de urgenţă cu companiile energetice pentru a asigura aprovizionarea stabilă în Europa în cazul în care conflictul dintre Rusia şi Ucraina ar întrerupe aprovizionarea Rusiei.

”Am lucrat pentru a identifica volume suplimentare de gaze naturale non-ruse din diferite zone ale lumii, din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu până în Asia şi Statele Unite”, a declarat un înalt oficial al administraţiei, sub rezerva anonimatului.

”În mod corespunzător, suntem… în discuţii cu marii producători de gaze naturale din întreaga lume pentru a înţelege capacitatea şi dorinţa lor de a creşte temporar producţia de gaze naturale şi de a aloca aceste volume cumpărătorilor europeni”, a spus oficialul.

Planul Casei Albe este complicat de faptul că producătorii mondiali de GNL produc deja cât de mult pot.

Reuters a scris că producătorii contactaţi le-au spus oficialilor guvernamentali americani că rezervele globale de gaze sunt reduse şi că există puţine disponibile pentru a înlocui volume mari din Rusia.

Rusia a desfăşurat aproximativ 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, înconjurând-o de la nord, est şi sud, stârnind îngrijorare în vest că Moscova se pregăteşte pentru un nou asalt militar după invazia sa în Crimeea din 2014.

Guvernul rus neagă că plănuieşte o invazie, iar Moscova a citat răspunsul occidental ca dovadă că Rusia este ţinta, nu instigatorul agresiunii.

Uniunea Europeană depinde de Rusia pentru aproximativ o treime din aprovizionarea cu gaze. Orice întrerupere a livrărilor de gaze de către Rusia către Europa ar exacerba criza energetică existentă cauzată de oferta insuficientă.

Preţurile record ale energiei au condus la creşterea facturilor la energie pentru consumatori, precum şi a costurilor de afaceri şi au stârnit proteste în unele ţări.

Rusia furnizează în mod normal 40 de miliarde de metri cubi de gaze pe an Europei prin Ucraina, a declarat un înalt oficial al administraţiei, adăugând că ţara a redus deja la jumătate livrările prin această rută.

„Pentru a ne asigura că Europa poate trece iarna şi primăvara, ne aşteptăm să fim pregătiţi să asigurăm livrări alternative care să acopere o majoritate semnificativă a deficitului potenţial”, a spus oficialul.

Cheia pentru asigurarea aprovizionării a fost şi identificarea locaţiilor unde ar fi deficitul, a spus oficialul.

”Povestea Europei este să vă asiguraţi că aveţi acces la locaţiile potrivite din Europa care ar fi cele mai afectate de întreruperea aprovizionării din Rusia şi unde stocurile sunt mai mici decât în ​​alte locuri din Europa”.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Păi de gaz are nevoie Europa?…noi avem Green Deal..iar gazul populează, mai ales ala de sist de la americani, noi europenii am zis pas fracturarii hidraulice. România tine gazele în fundul marii. Nu avem energie solară sau eoliana?…Păi e iarna si ziua e mica, dar asta nu conteaza la ecologiști…punem o pătură pe noi, șosete groase și trecem iarna

    • Gogule, ai o fractura de logica. Pai tocmai daca Europa trecea de mult timp la resurse alternative, azi Putin devenea un biet cățeluș. Că fără banii pe gaze, cu ce îi hrănește pe ruși ? Doar cu hrișcă ?

    • Gogu e un cunoscut postac rus. Orice s-ar întâmpla, el dă vina pe UE, ăsta e ordinul lui, să atace UE. Între timp, gazul e 45% din economia minusculă a Rusiei.

  2. Deci Trump avea dreptate??

  3. Lui Biden îi pasă mai mult de Europa decât lui Merkel.

    • Lui Biden ii pasa ca nu gaseste cumparator pentru gazele de sist lichefiat, atat de scumpe sunt ca navele stau incarcate in port in lipsa de clienti. Doar europenii au puterea financiara sa le cumpere, acum mai trebuie convinsi sa accepte facturile mult mai mari decat in prezent.
      Si cum ne conving ca e mai bine sa cumparam de la ei? 🙂
      La fel, tot la panda sta si Arabia Saudita cu gazul lichefiat, abia asteapta escaladarea conflictului si inchiderea robinetelor in Europa.

  4. avem si noi gaz dar comform ,, nu ne vindem tara ,, ne uitam la el ca nu avem tehnologie sa-l scoatem si sa-l bagam in curte Daca se gasesc alternative atunci rusii se domolesc Le zboara arma de santaj Ei nu au uitat ca dupa invadarea crimeei au trecut printr-n embargou de citeva luni timp in care s-a dus totul de ripa : rubla , economia ,iar inflatia a explodat Rusii traiesc acum numai din vinzarea materiilor prime in special al gazului si le mai baga pe git satelitilor lor cita ceva tehnologie Fara valuta sint morti Totul depinde acum de china daca ii va sustine sau nu

  5. Jermanii catre nea Joe: „bre tataie, de cate ori sa iti zic ca yo am o teava trasa cu gaz si nu prea am chef sa ma cert cu nentu Putin… ce tot insisti?”

  6. UE e la picioarele lui Putin.

    • Iar tu pe soclul prostiei.

  7. După ce scandalagiul mondial pus-o de-o ceartă cu rușii pe tema includerii (forțate de altfel) a primului țarat rus în NATO, acum vin cu ajutoare. Pe sistemul ‘hai să fac foc ca să am ce stinge’. Fără ajutorul lui ‘fratesc’ și ‘dezinteresat’ , poate nu aveam această situație încordată și nici criza energetică. Singurul care a avut curajul sa declare acest lucru este președintele croat. Restul sunt cu buzele pe condurul jandarmului planetar. Ca să nu mai vorbim că Germania stă cu mana pe robinetul de gaz ca să accelereze mersul economiei în epoca post covid. Ucea na nu va putea ntra în NATO cu toate sancțiunile și amenințările democrațiilor europene care tot cu gaz rusesc se încălzesc.