G4Media.ro

SUA dezvăluie un nou ajutor umanitar și energetic de 1,5 miliarde de…

Photo by Brendan SMIALOWSKI / AFP

SUA dezvăluie un nou ajutor umanitar și energetic de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, în cadrul summit-ului de pace din Elveția

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a anunțat sâmbătă un nou pachet de ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, axat în principal pe sectorul energetic și pe asistența umanitară din această țară devastată de război, informează Politico.

Harris a dezvăluit pachetul în timp ce participa în Elveția la summit-ul de pace de două zile dedicat Ucrainei. Ea a declarat că pachetul include 500 de milioane de dolari în fonduri noi pentru asistență în domeniul energiei și redirecționarea unei alte sume de 324 de milioane de dolari, anunțate anterior, către finanțarea de urgență pentru energie.

„Această finanțare va repara infrastructura energetică deteriorată în timpul războiului, va extinde producția de energie, va încuraja investițiile din sectorul privat și va proteja infrastructura energetică”, a precizat Casa Albă într-un comunicat transmis sâmbătă. „Aceste eforturi vor ajuta Ucraina să răspundă la ultimele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene, sprijinind reparațiile și recuperarea, îmbunătățind rezistența Ucrainei la întreruperile aprovizionării cu energie și punând bazele pentru a repara și extinde sistemul energetic al Ucrainei”, a transmis și Kamala Harris.

Harris a anunțat, de asemenea, că, în colaborare cu Congresul SUA, Departamentul de Stat intenționează să ofere 300 de milioane de dolari suplimentari pentru asistență civilă ucraineană în domeniul securității, pentru a sprijini echipamentele de salvare a vieților pentru gărzile de frontieră și forțele de ordine ucrainene.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut aliaților să ofere o asistență sporită, deoarece Moscova a intensificat recent atacurile în zona Harkov. Președintele rus Vladimir Putin și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...